Cum descoperi un copil supradotat?

Miercuri 04 Aprilie 2018
București

Copiii supradotati depind in totalitate de adultii din preajma lor pentru a fi descoperiti. Fii un adult responsabil! Vino cu copilul tau la un test IQ international, validat pe populatia Romaniei.

Cine poate recunoaste cel mai bine un copil supradotat?
Cel mai avizat sa poate descoperi un copil supradotat este parintele. De cele mai multe ori parintii remarca la un copil, inca de foarte mic, nevoia scazuta de somn, energia foarte debordanta, memorie foarte buna, capacitatea de a ţine minte lucruri si detalii ce par nesemnificative, dorinţa de structura, nevoia de a repeta o poveste la nesfarsit pe care apoi o stie pe de rost. Cand cresc puţin mai mari se observa ca doresc sa relaţioneze mai mult cu adultii decat cu copii de varsta lor, sunt foarte curiosi, pun foarte multe intrebari, au nevoie sa se respecte ceea ce se spune, sunt foarte justitiari, fac corelatii si deductii neobisnuite.

Daca din lista de aici: giftededu.ro/cum-recunoasteti-daca-copilul-dvs-are-abilitati-inalte-si-ce-inseamna-supradotat/, copilul tau intruneste 2-5 dintre caracteristici de comportament, este indicat sa vina la un test de IQ pentru ca este potential supradotat.

Unii parinti indica copiilor testul screening din Testarea Screening Nationala oferit de centrul nostru, de pe www.mintistralucite.ro. Fiind doar un test predictiv, invitam copiii care trec de un barem minim la testari de IQ aprofundate.

Multi parinti parcurg quizzul oferit de echipa noastra:www.giftededu.ro/quizz. Oricare ar fi calea, important este daca te informezi si faci pasul sa-l descoperi pe copil. Sunt mii de copii care nu vor stii niciodata in ce a constat particularitatea lor de invatare, de a gandi, si de ce s-au simtit altfel decat ceilalti, tot restul vietii. Ajuta-l sa fie descoperit!

Cum se descopera supradotarea?
Prin teste de IQ, cele mai reputate fiind testele internationale WISC IV sau SON-R, www.giftededu.ro/centru-testare, validate pe populatia de copii ai Romaniei. Noi te invitam sa vii la un test de IQ oricand in tot timpul anului; testarile la Centrul Gifted Education au loc permanent cu psihologi clinicieni autorizati, cu o relationare pozitiva,, orientata spre copil si descoperirea copilului, iar rapoartele profesionale sunt extrem de prietenoase cu parintii, de un profesionalism inalt, reprezentand rezultatul muncii de perfectionare a echipei in ultimii 8 ani de lucru pe supradotare.

Cum venim in sprjinul parintilor cu copii cu IQ superior?
Prin felul cum intelegem sa lucram cu parintii, dupa experienta acumulata ani de zile cu sute de parinti cu care am relationat, centrul pune la dispozitia parintilor o intalnire lunara cu alti parinti cu copii cu IQ superior, inclusa in costul testarii.
Aceasta este o plus valoare adaugata si perceputa ca atare de catre parinti prin faptul ca intra in contact cu parinti cu copii care au nevoi similare, se simt facand parte dintr-un grup, si pot pune intrebari in mod deschis despre ce ii preocupa. Parintii care vor sa faca mai mult pentru copiii lor sunt invitati in selectie, unde pot colabora cu echipa centrului pentru a intelege nevoile copiilor. Cei mai castigati sunt parintii care vor sa intre in parteneriat de lucru cu echipa noastra si vor sa invete cum sa lucreze si acasa cu copiii lor, participand obligatoriu la Scoala Parintilor in cadrul Programului Bianual pentru copii.

Ce faci daca ai un copil cu IQ superior?
Ca parinte esti responsabil sa descoperi ce fel de educatie i se potriveste si ce nevoi speciale are. Daca vrei sa aprofundezi informatia legata de supradotare si implicatiile pentru copilul tau intra in selectie.

Inca 3 saptamani de inscrieri la Selectia pentru 2018.
In functie de varsta, copilul e implicat in activitati cu un specific aparte de evaluare pe comportamente (de exemplu: jocurile sunt alese de o comisie de specialisti psihologi clinicieni iar copiii vor lucra in echipa pentru un rezultat de echipa si toti vor avea ceva de rezolvat cu o limitare care ii va pune in dificultate).

Selectia este conceputa din perspectiva sustinerii parintilor cu copiilor cu IQ inalt cu informatii atat de necesare in procesul de adaptare la nevoile copiilor supradotati. Veti lucra, atat copilul cat si parintii, impreuna cu o echipa de experti in mai multe etape concepute pentru a va sustine pas cu pas sa simtiti, sa descoperiti si sa intelegeti care sunt nevoile de dezvoltare ale unui copil cu IQ superior.
Mai multe despre etape aic: www.giftededu.ro/selectie

Ce implicatii are IQ-ul in dezvoltarea si educatia copilului?
Afecteaza IQ-ul structura creierului si invers?
Are legatura IQ-ul cu starile emotionale prin care trece copilul?
si alte intrebari pe care posibil le ai, vor fi abordate pe parcursul Programului Academic la Scoala Parintilor cu copii cu IQ superior.

Stii cati copii si-ar dori ca parintii lor sa faca ceva dupa ce dau un test de inteligenta?
97% dintre copiii supradotati se pierd.
Nu rata selectia finala! www.gifededu.ro/selectie

Urmatoarea Selectie din acest an: 9 iunie 2018. Ultima selectie: septembrie 2018. Verifica calendarul selectiilor pe:
www.giftededu.ro/selectie
Procesul selectiei este sansa fiecarui parinte de a intelege nevoile copilului sau si de a lua decizii bine informate.

Cum privim testele de IQ?
IQ-ul copilului si responsabilitatea parintelui
Te invitam sa parcurgi linkul despre ce inseamna comportament responsabil al unui parinte dupa ce afla IQ-ul inalt al copilului sau. Daca vrei sa nu ajunga doar un “adult supradotat”….alege educatia diferentiata. Afla care sunt nevoile lor de dezvoltare, informeaza-te. Stii ce inseamna un Plan Individualizat de Educatie pentru un copil supradotat si ce se intampla daca pe parcursul vietii nu intalneste un mediu prolific de dezvoltare adaptat nevoilor lui?
Stii care sunt miturile despre testele de IQ? Stii cum sa privesti un test de IQ?

https://web.facebook.com/events/409583569494060/

Detalii Eveniment

Data:
Miercuri 04 Aprilie 2018

Program:
13:00 - 16:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL