Cum hrănește mediul Montessori sufletul copilului? Seminar pentru părinți, profesori sau bunici interesați de metodă

Sâmbătă 22 Februarie 2020
Iasi

Evenimentul are ca scop promovarea metodei Montessori, atât părinților cu care deja colaborăm, cât și părinților, profesorilor, membrilor familiei, bunicilor interesați de metodă și de instituția noastră. Seminarul face parte din proiectul ”Maria Montessori – 150 de ani de la naștere”, derulat de-a lungul anului 2020, la nivel internațional.

Ne dorim ca participanții să afle mai multe, mai în profunzime, despre principiile enunțate de Maria Montessori și cum corespund acestea nevoilor actuale ale copiilor.

Deși metoda este gândită și conturată în urmă cu aproximativ 150 de ani, ea se menține actuală prin faptul că răspunde unor nevoi fundamentale, unor nevoi care nu se schimbă odată cu evoluția lumii exterioare.

Copilul, deși expus astăzi unor lucruri care nici nu existau acum un secol, rămâne în esență la fel, cu aceleași forțe interioare care îl formează și îl adaptează locului și timpului său și, mai ales, cu aceleași nevoi profunde ale sufletului său. Acestor nevoi profunde a dorit Maria Montessori să se adreseze, când a elaborat principiile, materialele și întreaga sa viziune asupra copilului.

Dacă ei, copiii, sunt la fel, ne rămâne provocarea nouă, adulților, de a răzbate prin tumultul vieții secolului XXI, al tehnologiei, al vitezei, al timpului limitat, al stimulilor care ne distrag constant și să găsim puterea și metodele de a ne apleca din nou asupra celor mici și asupra comorii care se află în ei: sufletul lor pur. Și poate modul în care vom reuși să facem asta va fi să ne aplecăm chiar noi înșine asupra noastră și să descoperim ce se află în noi.

Cadrele care susțin atelierul sunt cadre cu certificat AMI 03 sau 3-6 ani.

Participanții se înscriu în prealabil printr-un formular, achitând una din următoarele taxe:
• 25 de lei seminarul introductiv
• 50 de lei seminarul introductiv + atelierul de aprofundare

*suma va fi donată integral asociației Star of Hope Iași

Locație: Hotel Internațional, Palas, sala Belvedere (etaj 11)

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 22 Februarie 2020

Program:
09:00 - 13:00

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL