Cum să alegeți CORECT un curs de limbă străină pentru copilul dumneavoastră

Știm că astăzi furnizorii de limbi străine sunt la tot pasul, asigurandu-vă cu toții de folosirea unor metode moderne și interactive, cu toate acestea, vedem frecvent tot mai mulți copii școlari care, după 3-4 ani de studiu, în afara cursurilor școlare, încă nu au depășit nivelul „elementary”.

Constatăm astfel că toate resursele de timp, financiare și emoționale, atât ale părinților, cât și ale copiilor, au fost risipite.

Așadar, iată ce trebuie să aveți în vedere când vă alegeți furnizorul de limbă engleză, astfel încât copilul dumneavoastră să aibă asigurat un proces plăcut și eficient de învățare:

  1. Nivelul de limbă engleză al profesorului!

Experiența în recrutare a uneia dintre cele mai prestigioase școli de limbi străine din România, ne arată că numai 15-20% din profesorii de limbă engleză de pe piață au un nivel de engleză de minim Advanced. Cereți profesorului pe care îl solicitați un atestat de limbă recunoscut internațional (Cambridge, TOEFL, IELTS etc.) sau alegeți un furnizor care aplică teste de limbă în procesul de recrutare.

  1. Calificarea şi trainingul profesorilor special adresate predării englezei pentru copii

alegerea profesorului de englezăPredarea limbii engleze pentru copii diferă mult de predarea limbii engleze pentru adulți, de aceea, la nivel internațional, au fost create calificări speciale pentru predarea limbilor străine la copii. Cele mai consistente traininguri pentru calificarea profesorilor de limbă engleză sunt CELTYL și IHCYLT (curs creat de International House World Organisation și moderat de Universitatea din Cambridge), dar și TYLEC de la Trinity College London (pentru segmentul 7-16 ani). Astfel de cursuri de calificare necesită resurse financiare considerabile pe care puține organizații le pot susține, cu atât mai puțin profesorii particulari.

  1. Supervizarea calificată a proceselor educaționale

Poate părea simplu: alegi un manual și îl predai copilului. În realitate, procesele educaționale sunt extrem de complexe și ele merg pe mai multe direcții, precum:

  • modul în care sunt testați inițial copii;
  • modul de formare a grupelor;
  • alegerea materialelor de studiu sau  planificarea corectă a acestora;
  • recrutarea profesorilor, calificarea și pregătirea lor permanentă;
  • supervizarea procesului de predare;
  • monitorizarea rezultatelor înregistrate de către studenți.

Toate acestea pot fi la un nivel înalt, numai dacă există specialiști pregătiți special pe această direcție – directori de studii cu certificări internaționale.

În același timp, la nivel european există o organizație special înființata cu scopul de a inspecta și acredita un nivel ridicat al tuturor proceselor în organizațiile care au ca scop predarea limbilor străine- EAQUALS (https://www.eaquals.org/). Inspecțiile efectuate periodic de EAQUALS sunt extreme de dure și verifică absolut toate procesele (educaționale, administrative, logistice, de customer service etc), astfel încat, puțini furnizori de cursuri de limbi străine se încumetă  să solicite o astfel de acreditare.

  1. Rezultatele obținute de către studenți

Cereți periodic furnizorului de limbă engleză o evaluare independentă a progresului înregistrat de copil sau „Don’t put all your eggs in one basket” (cum ar spune englezul). Dacă nu aveți confirmarea progresului printr-un examen internațional, apelați la o ședință de evaluare de nivel din partea unui expert din afară. În acest fel, vă asigurați că timpul și banii investiți sunt direcționați cum trebuie. Mai mult decât atât, în mod indirect, veți constata că rezultatele se vor înregistra numai dacă furnizorul a creat un curs adaptat vârstei și intereselor copilului. Pentru că „Happy Learners are effective learners”!.

  1. Prețul cursului

Un preț corect pentru un curs de limbă engleză se situează între 25 și 35 lei pe oră. Asigurați-vă însă că plătiți acești bani pentru toate cele menționate anterior. Altfel, orice ofertă sub 25 lei pe oră vă reduce șansele de a face o „investiție inteligentă”. Bineînțeles, cu excepția organizațiilor care își permit să ofere discount-uri bazate pe volume mari de studenți.

  1. Locul desfășurării cursurilor

Desigur, cel mai comod pentru fiecare părinte ar fi să-și aducă acasă profesorul de limbă engleză. Dacă ați trecut profesorul prin toate filtrele de mai sus și constatați că îndeplinește toate condițiile, trebuie să mai țineți seama că există studii care au dovedit că, până în jurul vârstei de 14 ani, copilul învață mult mai bine în grup, decât în cursuri de tipul one to one. Și nu doar că îi oferiți copilului cadrul cel mai potrivit pentru învățarea limbii engleze, dar, de asemenea, veți constata că el se va dezvolta mult mai frumos și ca OM, învățând să interacționeze mai bine cu ceilalți, dezvoltându-și abilități de prezentare și de „public speaking” sau sporindu-i motivația pentru învățare.

Dacă alegeți un centru de limbi străine, asigurați-vă că mediul este curat, iar spațiile de curs sunt potrivite și primitoare.

Sperăm că v-am oferit suficiente informații pentru ca alegerea dumneavoastră sa fie cât mai ușoară, chiar dacă tocmai aceste informații vă vor face mult mai atenți în alegerea profesorului de engleză pentru copiii dumneavoastră. Vă dorim succes!

Sursa: International House Bucharest

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU