Cum sa intelegem muzica. Lectia de Jazz la Clasic e Fantastic

10:00
Duminică 24 Ianuarie 2016
București

Din seria Clasic e fantastic face parte si spectacolul pentru copii Cum sa intelegem muzica. Lectia de jazz cu cinci instrumentisti si o voce care va canta folclor.

Cum sa intelegem muzica. Lectia de jazz. În dulcea limbă românească.

Folclorul românesc este un univers sonor ancestral, ale cărui bogăţie şi frumuseţe au rămas nealterate de trecerea timpului.

Mai mult, folclorul românesc, cu ritmurile sale specifice, cu liniile melodice unduite, cu profunzimile, expresivitatea şi forţa unei autentice producţii artistice colective, este şi va rămâne, cu siguranţă, generoasă sursă de inspiraţie pentru muzicieni români (şi nu numai!), compozitori sau interpreţi, de azi şi de mâine.

Convinşi de asta, Irina Sârbu (voce), Cezar Cazanoi (flaut şi caval), Capriel Dedeian (chitara), Anatol Cazanoi (ţambal şi clapă), Laurenţiu Horjea (chitară bass) şi Dragoş Mihu (tobe și percuție) au conceput proiectul intitulat sugestiv « Ethnotic ».

Ei abordează un repertoriu alcătuit din cunoscute melodii româneşti pe care le îmbracă în sonorităţi şi ritmuri noi, fără însă a le distruge autenticitatea şi frumuseţea. Sunt cinci instrumentişti şi o voce, toţi profesionişti, muzicieni formaţi în lungi ani de studii, virtuozi cu experienţa unei activităţi bogate şi diverse. Din minţile şi talentul lor, muzica izbucneşte cu o vitalitate debordantă, proaspătă, vie, cuceritoare.

În universul sonor nou creat, formulele melodico-ritmice în care se regăseşte orice suflet de român şi care uimesc şi încântă orice străin de ţară, se combină inspirat cu libertatea jazz-ului de dincolo de ocean. Melodia fluierului românesc pluteşte elegant şi sigur peste armonii sofisticate, instrumentele îşi combină culorile în sonorităţi neaşteptate dar încântătoare, vocea alternează cuvintele cu pasajele de improvizaţie jazz-istică de cea mai bună calitate şi întregul se alcătuieşte pe un eşafodaj solid şi ferm, ce lasă totuşi fiecărui interpret libertatea de a se desfaşura, în solo-uri pline de imaginaţie. Proiectul Ethnotic îşi are rădăcinile adânci şi sigure în folclorul românesc a cărui sevă este dădătoare de viaţă. Muzicienii preiau această esenţă şi o transformă într-un produs artistic vechi-nou original, de cea mai bună calitate, universal valabil.

 


Vezi si:

Toate evenimentele de astazi

Ce vedem cu copii in weekend

Asculta povesti audio


  • Irina Sarbu – voce
  • Cezar Cazanoi – flaut, caval si fluier
  • Capriel Dedeian – chitara
  • Anatol Cazanoi – tambal si clape
  • Laurentiu Horjea – chitara bas
  • Dragos Mihu – tobe

Comentează Cristina Sârbu

Detalii eveniment Cum sa intelegem muzica:

Spectacolul are loc de la ora 10:00 si 12:30

Biletele se pun în vânzare marţi, 12 ianuarie, ora 12:00 la casieria din incinta Ateneului Român.

Rezervări pentru grupurile școlare la adresa [email protected] până luni, 11 ianuarie 2016, ora 15:00.

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 24 Ianuarie 2016

Program:
De la 10:00
De la 12:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Ateneul Roman

Oraș:
Bucureşti

Adresa:
Strada Benjamin Franklin 1-3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL