Curs de grafica pentru copii de 5 -12 ani. Să desenăm liberi alături de cei mai grozavi ucenici!

11:00 - 12:30
Saturday 24 June 2017
București

Intâmpinăm vara cu un curs nou, dedicat copiilor de 5-12 ani pasionați de desen sau dornici să deprindă abilități și cunoștinte noi! Arta ilustrației prin tehnică mixtă / desen, colaj și tușuri colorate.

Propunem învățarea desenului și a compoziției prin observare și descoperire cu ajutorul a 7 ucenici pe care juniorii îi vor descoperi în timpul atelierelor. Cursul stimulează potenţialul creativ prin introducerea exercițiului – joc, urmărind ca fiecare copil să fie în aceeași măsură spontan, creativ și logic.

Se axează pe procesul imaginației, al memoriei, al asocierilor și corelațiilor (utilizând elementele de limbaj și mijloacele de expresie plastică, gramatica limbajului vizual, dezvoltarea competențelor de ordin tehnic și compozițional, intervenția în contexte diferite prin experimentarea unor materiale, tehnici și instrumente de lucru variate).

Vizează formarea unei gândiri creative prin exersarea conexiunilor interdisciplinare, multidisciplinare și transdisciplinare, urmărind însușirea conceptului de linie ca element de limbaj artistic -plastic.
Astfel, cursul are la bază formularea unor teme incitante și reflexive, folosind elemente bidimensionale, tridimensionale sau tehnici alternative de lucru. Plecând de la forme spontane spre forme elaborate, copilul câștigă încredere, conștientizează etapele de lucru și le duce la bun sfârșit prin dobândirea libertății în arta desenului. Dezvoltarea și valorificarea creativițății dă naștere bunei dispoziții din care rezultă o bună eficacitate de lucru, dobândirea unor rezultate de învățare fără stres, datorită curajului, încrederii, siguranței de sine câștigate și confirmate în timplul procesului de lucru.

De asemenea, încurajează gândirea și deprinderea unor abilități practice cu axare pe fiecare copil în parte, dar și pe munca în echipă, urmărind progresul și evoluția copilului și a grupului, în același timp.

Metode și mijloace:

Elemente de limbaj plastic: Punct, linie, pată, formă, culoare, compoziție.

Materiale de lucru: coli de hârtie, creioane de durități diferite (de la scara HB – 9 B), penițe, tuș negru și tușuri colorate, creioane colorate, culori pastel, pensule, foarfeci, coli de hârtie colorate, lipiciuri, colaj

Tehnica: desen în creion, peniță, tușuri colorate și colaj

Date importante despre cursul de grafica:

Cursul începe în data de 10 iunie 2017 și are loc în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 11.00 – 12.30 la atelierul din Calea Dorobanți nr. 62.

Prețul unui curs este de 60 lei/ședință (materialele sunt incluse în preț).

Pentru o bună organizare este necesară înscrierea cursanților în prealabil.

Înscrierea se face prin email ([email protected]) sau telefon (0745 153 086) si va transmite următoarele date: numele complet al copilului, vârsta, număr de telefon al părintelui pentru contact.

Recomandăm sosirea la ateliere cu un sfert de ora în avans pentru familiarizarea cu spațiul și profesorul coordonator.

Vă așteptăm cu drag!

Coordonator curs: Carmen Acsinte
Carmen Acsinte activează ca artist, ilustrator de carte, designer de obiect, grafician și fotograf, abordând domeniul artei din diverse perspective. Este pasionată de pedagogia centrată pe dezvoltarea de abilități înalte și de arta copiilor. Îi place să lucreze alături de copii de toate vârstele, să-i asculte, să-i stimuleze, să-i motiveze în procesul de învățare continuă și să-i încurajeze să își dezvolte propia viziune asupra lumii. Pentru Carmen Acsinte, literatura, dansul, cinematografia, muzica și știința sunt strâns unite și fundamentale în procesul de creație.

 

 

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 24 June 2017

Program:
11:00 - 12:30

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

Curs de grafica pentru copii de 5 -12 ani. Să desenăm liberi alături de cei mai grozavi ucenici! este organizat în perioada 10 June - 01 July 2017; la fiecare 7 zile.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL