Cutia Bebelușului @ Asociatia Samas

Saturday 01 June 2019
București

CUTIA Bebelușului a schimbat viata a generații întregi în Finlanda, în cei peste 81 de ani de când programul se desfășoară în această țară. Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sigură și curată, în propriul său pătuț, șansa la o nutriție asigurată prin laptele matern și îngrijirea și igiena necesare dezvoltării lui.

CUTIA Bebelușului va fi oferită fiecarui nou-născut provenit din familii defavorizate (situație economică dificilă, mame minore, mame supuse unor abuzuri în familiile lor sau provenite din cămine sau adăposturi sociale). De Ziua Internationala a Copilului, CUTIA Bebelușului, realizată după modelul finlandez, va fi primită de copiii nascuți pe 1 iunie și care provin din medii defavorizate. Mama va primi odată cu CUTIA Bebelușului si noțiunile de îngrijire nou-născut și o consiliere în alăptare – esențiale pentru orice mama pentru că aceste noțiuni ce pot reduce riscurile asociate mortatității în primul an de viață al copilului. Nu uitați că rata mortalității infantile în România este 7,3 la mie (cea mai mare din Uniunea Europeană)! Rata mortalității infantile în Finlanda este de 1,7 la mie! Dacă vreți să faceți ceva, faceți acum!

CUTIA Bebelușului este patul nou-născutului și îi asigură acestuia igiena și siguranța corespunzătoare. De asemenea, aceasta le asigură mamelor produse de imbrăcăminte, igienă, îngrijire pentru copil, un motiv în plus pentru ca acestea să meargă la doctor și la cursurile pentru îngrijire și alăptare din cadrul Școlii Mamei SAMAS.

Proiectul de Ziua Internațională a Copilului se desfășoară în maternitățile partenere Asociației SAMAS, in 21 de orașe. Cursurile de îngrijire și consilierile în alăptare sunt susținute individual cu mamele de Educatorii Perinatali SAMAS.

Pentru mai multe detalii consultati proiectul pe larg:
http://tiny.cc/ho6i6y
Poți face donația direct în contul bancar al Asociației SAMAS deschis la BCR – sucursala Dorobanți:
RO98 RNCB 0280 1450 2415 0001

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 01 June 2019

Program:
Toata ziua

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL