De ce că mergi cu copilul la Muzeul CFR, Locaţie Kid-Friendly

  Muzeul CFR ne poartă atât prin istoria căilor ferate române şi a tehnologiei utilizate în trecut, cât şi prin istoria mai recentă în care companiile de stat nu reuşeau să se restructureze şi să ofere un serviciu de calitate. Chiar dacă locaţia este interesantă pentru copii, nu poţi să nu observi modul perimat in care sunt prezentate cele mai multe dintre exponate.

  Inaugurat in 1939, Muzeul CFR s-a născut într-o sală de 45 metri lungime de sub tribuna stadionului Giulești din Bucureşti. De atunci, istoria a făcut ca în muzeu să se păstreze doar o mică parte din exponatele iniţiale.

  Nu demult un drum cu CFR-ul te făcea să te simți ca la muzeu. De multe ori ca la muzeul toaletei nespalată cu anii. Acum copiii noștri au ocazia să meargă cu trenuri ceva mai civilizate și mai curate. Dar au și ocazia de a se întoarce în timp mergând la Muzeul CFR, locație kid-friendly în București.

  cu copilul la Muzeul CFR diorama
  f/Cenafer Instruire Feroviară

  De ce să mergi cu copilul la Muzeul CFR

  Pentru copii cea mai interesantă atracție a muzeului este fără îndoială diorama. Inaugurată în 2012, diorama demonstrativă de traseu feroviar românesc este realizată la scara 1:87 și este cea mai mare din sud-estul Europei. Comandată prin computer, diorama cuprinde locomotive și vagoane în mișcare, pe trasee de cale ferată normală și îngustă, pe o lungime mai mare de 14 m şi lăţime de 4 m.

  cu copilul la Muzeul CFR diorama
  f/Cenafer Instruire Feroviară

  În muzeu vei găsi și biroul inginerului Anghel Saligny și istoriografia altor ingineri români care au contribuit la construirea primei linii de cale ferată romană.

  cu copilul la Muzeul CFR macheta locomotiva
  f/Matei Cosmin

  Primul vagonet din lume folosit în minele din Transilvania în secolul al 16-lea, machete de locomotive cu abur și de vagoane de marfă, colecția de semnale vechi, sunt alte argumente pentru care o vizită cu copilul la Muzeul CFR poate fi o destinație inedită pentru toată familia. De asemenea în muzeu veți mai găsi atât colecții de ceasuri CFR cât și centrala ceasornică electrică ce a coordonat în secolul XX toate cele 300 de ceasuri din Gara de Nord.

  Diorama de la Muzeul CFR – video  Contact Muzeul CFR – Căile Ferate Române

  • Adresa: Calea Griviței, nr.193 B (langă Gara de Nord), Sector 1 București
  • Accesul în muzeu se face prin Gara de Nord, pe la peronul liniei 14
  • Mijloace de transport: metrou (stația „Gară de Nord”), autobuze: 105; troleibuze: 65, 86
  • Program de vizitare:
   • Luni și Marți: închis
   • Miercuri – Duminică: 10:00-16:00

   

  cu-copilul-la-muzeul-cfr-diorama-1 cu-copilul-la-muzeul-cfr-diorama-2 cu-copilul-la-muzeul-cfr-macheta-locomotiva-matei-cosmin

  Detalii Locație

  Județ:
  București

  Oraș:
  București

  Adresa:
  Calea Griviței, 193B

  DISTRIBUIE
  Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 11 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU