De Vizitat În Aceasta Toamnă – Dino Parc Rasnov

  Excursie la Dino Parc Rasnov: Recomandarea noastra pentru o excursie de toamna calduroasa si colorata se indreapta catre Rasnov si mai exact catre Dino Parc.

  Pe langa faptul ca va veti bucura de toate beneficiile unei excursii la munte, veti putea vizita un adevarat muzeu in aer liber, un muzeu al unei lumi disparute.

  Nu va fi greu sa-i convingeti pe cei mici ca este o idee buna. Spuneti-le doar atat: 50 de dinozauri in marime naturala pe care ii pot vedea de foarte aproape si isi pot face cele mai “de groaza” poze cu ei.

  Cum spuneam, pe traseul parcului va asteapta 50 dinozauri raspanditi pe suprafata de 1,6 hectare si care isi fac aparitia printre frunzisul copacilor. Langa fiecare exponat veti gasi un panou cu informatii interesante despre dinozauri: cand au trait si cand au disparut, cu ce se hraneau si multe alte detalii ce le vor trzi curiozitatea celor mici si nu numai.

  excursie-la-dino-parc-rasnov

  Dino Parc este un adevarat muzeu in aer liber. Pe langa dinozauri, mai puteti vedea expozitii unice:

  Expozitia scheletului de mastodont descoperit pe teritoriul Romaniei, in Racosul de Sus destul de recent, in 2008.

  Mastodontul este cu adevart urias, sceletul masurand 7 metri lungime si 3,5 metri inaltime. „Fiind un exemplar aproape intact, singurul complet in proportie de 85% din lume, scheletul de mastodont care va fi expus in parc are o valoare stiintifica nemasurabila. Ne bucura faptul ca putem organiza o expozitie cu beneficii pentru toata lumea, pentru ca in prezent scheletul este vizitat la Baraolt de 3.000 de oameni anual, iar la Dino Parc va putea fi vazut de peste 300.000 de oameni pe an”, a declarat Adrian Apostu, manager Dino Parc Rasnov.

  Daca sunteti curiosi cum traia acest mastodont, veti puteavedea o reproducere virtuala interactiva ce va simula conditiile de viata ale acestuia.

  Expozitia de roci si fosile poarta numele de “MISTERELE GENEZEI CARPATILOR – O ISTORIE DE SUTE DE MILIOANE DE ANI” si este unica in Romania.

  Ce veti putea vedea: combinatii de minerale in roca magmatica, cele mai mari cristale de tremolit din Romania, fragmente de aragonit din cel mai mare zacamant din Europa si “Opalul Dobos”, un tip de opal stratificat din zona Covasnei, unicul de acest fel din lume.

  Si daca acestea nu erau suficiente, veti putea vedea chiar si fosile ale animalelor preistorice care au fost gasite pe teritoriul tarii noastre: bizonul de stepa, ursul de pestera, mamutul lanos, rinocerul lanos sau cerbul si calul preistoric.

  Hatzegopteryx si cuibul de oua de dinosaur. Aceasta expozitie suna ca numele unui film, nu-i asa? Hatzegopteryx este eroul principal si el este cel mai mare animal zburator din lume, descoperit chiar pe teritoriul Romaniei, care a fost reconstituit de catre Dino Parc Rasnov. O alta atractie este un cuib de 10 oua reale de dinozaur, descoperit la Tustea in Geoparcul dinozaurilor Tara Hategului!

   

  dino-parc-rasnov-dinozauri

  Cateva date interesante despre Infricosatorul zburator din Hateg, asa cum mai este cunoscut Hatzegopteryx :

  • a fost descoperit in 1978 de catre profesorul Dan Grigorescu in zona Hategului
  • a trait acum cca 68 de milioane de ani, la sfarsitul perioadei Cretacice
  • numele sau este compus din cel al regiunii in care a fost descoperit, si „pteryx”, grecescul pentru „aripa”
  • are o deschidere a aripilor de circa 12 metri, un craniu de aproximativ 3 metri,

  Pentru copiii mai mari si parinti, Dino Parc are si o componenta de aventura – un traseu nou de tiroliana. Cei mici se pot distra si ei pe traseul de aventura sau in casutele din copaci. Alte atractii sunt cinematograful 9D, camera cu laser si multe alte zone interactive.

  http://www.dinoparc.ro/home.html

  https://www.facebook.com/dinoparcrasnov

  dino-parc-rasnov-dinozauri

  Detalii Locație

  DISTRIBUIE
  Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU