Descopera Civilizatia Europeana

11:00:00 - 11:00:00
Sâmbătă 18 Mai 2013

Cursuri copii – Despre civilizatia Europeana

cursuri copii descopera civilizatia europeanaV-ati gândit vreodată să aflati tainele civilizatiei europene? Sunteti curiosi să descifrati  tablouri si legende din trecut, într-o manieră ludică, amuzându-vă de picturile rupestre sau de statui ciudate? Dacă v-am stârnit interesul, vă invităm la un atelier dedicat civilizatiei si culturii europene, ce porneste de la premisa familiarizării cu mostenirea culturală a diverselor epoci istorice.

Cursul despre civilizatia Europeana are loc in fiecare sambata, timp de 4 sedinte, de la ora 11, incepand cu 18mai 2013.

Călătoria noastră este structurată în patru ateliere, ce au la bază nenumărate imagini si texte. Metoda de lucru este  interactivă si porneste de la identificarea  si comentarea  unor reprezentări vizuale sau literare, scopul fiind întelegerea contextului istoric si cultural în care au fost create.

La sfârsitul atelierului, copiii vor putea identifica si situa în timp diverse reprezentări artistice, vor sti să privească o operă de artă ti îi vor întelege semnificatiile estetice, sociale, etc.

Temele celor patru ateliere sunt:

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

1. Epoca picturilor rupestre. Lascaux si Altamira-ce spun aceste picturi  misterioase despre oamenii timpului. Lumea zeilor olimpieni si templele lor minunate. Ce știm despre temple, dar despre amfiteatre? Cum se reprezenta o piesă de teatru, dar luptele cu gladiatori? Mitologia- semnificatii.

2. Minunatul Ev Mediu. Tainele castelelor si strălucirea catedralelor. Despre ce povesteau cântecele trubadurilor? Renasterea si inventiile sale. Pământul si soarele,  care dintre ele se învârte? Tiparul, cărtile si câteva tablouri celebre. Ce înseamnă perspectivă lineară?

3. Europa se schimbă. Călători pe apele lumii: exploratori si pirati. Spania secolului de aur si cotidianul din lumea Nordului. De la Don Quijote la Baronul Munchausen. 

4. Ce a însemnat romantismul?  De la povestile fratilor Grimm la fantomele din tablouri. Impresionistii si scene din viata contemporană. Povesti din muzeele zilelor noastre.

Fiecare sedinta dureaza o ora si jumatate, cu o pauza la mijloc (dupa primele 45 min).

 

Cost: 120 ron

Cost redus: 100 ron (card fidelitate)

Numar maxim persoane: 17

Va puteti inscrie la atelierele pentru copii prin email la [email protected] sau folosind formularul de aici. 

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 18 Mai 2013

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Scoala de Arte si Maniere

Județ:
Sector 3

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str Popa Soare, nr. 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL