Dezvoltarea atenției de timpuriu – Atelier pentru părinți

Sâmbătă 17 Februarie 2018
București

Un “Fii atent!” nu este de ajuns.

De cele mai multe ori ne preocupă subiectul atenției abia atunci când observăm că ar lipsi din aria de abilități ale copilului.

“Nu este atent“, “Îi fuge atenția“, “Nu se poate concentra“ sunt doar câteva dintre expresiile folosite de părinți cu privire la copiii lor. Și acesta este momentul în care ne dam seama cât de conectate sunt atenția și procesul învățării.
Copilul tău poate fi expus la educație de cea mai înaltă calitate, însă e nevoie ca și el să facă un lucru – să fie atent. Iar această abilitate atât de importantă se dezvoltă încă de timpuriu, în fiecare interacțiune cu persoanele cele mai importante, părinții.

Să te ocupi de atenția lui după începerea școlii poate fi puțin cam târziu. Atenția este o abilitate pe care copilul mic începe să o dezvolte încă de la naștere, odată cu fixarea privirii, a intenției sau menținerea interesului pe o activitate. Dar apoi bebelușul are nevoie să fie ajutat, are nevoie de un mediu construit în așa fel încât să învețe să își fixeze atenția. Iar mediu înseamnă multitudinea de stimuli cu care acesta se întâlnește.
Antrenarea atenției copilului mic nu se întâmplă în momentul în care este cu totul absorbit în jocul său preferat, nici când poate sta în fața calculatorului minute în șir. Dar atenția poate fi antrenată cu ajutorul câtorva tehnici simple și la îndemâna oricui.

Subiectele abordate în atelier:
• De ce stă atenția la baza învățării?
• Despre atenție și conexiune emoționala. Atenția și relațiile sociale.
• Cum ajută sau încurcă multitudinea de stimuli la fixarea atenției?
• Care este diferența dintre a-i fi captată atenția și a-și fixa atenția?
• Cum îmi dau seama de stabilitatea atenției copilului meu?
• Rolul atenției în școala și mai târziu în viață.
• Învățarea unei limbi străine de timpuriu și dezvoltarea atenției.
• Atenția și tehnologia.

Participarea se va face pe baza de înscriere în prealabil, prin email la adresa:
[email protected]

Participarea este GRATUITĂ pentru clienții actuali IH și EKA, și costă 70 lei/ persoană pentru persoanele care nu sunt clienți actuali EKA și IH.

Alina Oprea a început lucrul cu copiii din aria cea mai dificilă și dureroasă a nevoilor speciale, autismul. Antrenarea și dezvoltarea limbajului a reprezentat mereu un punct de concentrare în acest domeniu. Studiul psihologiei, formarea în psihoterapie și multe alte cursuri de pregătire au deschis treptat interesul către arii noi, abordând limbajul și dezvoltarea lui la bebeluși în cadrul programului de Singing. Observând ce posibilități de dezvoltare are limbajul în contact cu limbile străine și grupul, dar și cum influențează acest lucru gândirea în general, a implementat programul de engleză pentru preșcolari în cadrul EKA (la care participă copii între 6 luni și 4 ani). În toată această perioadă a continuat să lucreze cu copiii ca psihoterapeut.
Alina scrie o serie de articole pe blogul EKA despre psihologia copilului mic și relația lui cu o limbă străină. Mai multe despre abordarea ei, în special în ceea ce privește învățarea unei limbi străine de timpuriu, aici: http://www.englezacopii.ro/category/blog/

Despre English Kids Academy
English Kids Academy este divizia International House specializata în predarea limbii engleze pentru copii. English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.
Rezultatele copiilor la examenele internaționale au determinat Cambridge English Language Assesment să acorde English Kids Academy titlul de unul dintre cele mai bune centre din țară, cu „impact educațional excepțional”, în anul 2016.

Despre International House Bucharest
International House Bucharest este liderul cursurilor de limba engleză din România (poziție certificată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, timp de 5 ani la rând) și este membru al International House World Organization, organizație care numără peste 150 de centre de limbi străne în peste 50 tari. International House, cu o existență de peste 60 de ani pe piața produselor culturale și având sediul în Londra a pus bazele standardelor predării limbii engleze în lume – primul curs de pregătire a profesorilor de engleză din lume a avut loc în International House în Londra, acum mai bine de 50 de ani.
International House este prezentă pe piața din România de 15 ani.
Obiectivele International House Bucharest sunt de a crește motivația copiilor de a studia limba engleză, întrucât cunoașterea limbii engleze reprezintă o condiție pentru a putea accesa studii în străinătate sau locuri de muncă de succes.

https://www.facebook.com/events/561055024258328/


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 17 Februarie 2018

Program:
10:00 - 12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL