Dezvoltare personala prin arta pentru copii

Arta. O stare de spirit. Dezvoltare personala prin arta pentru copii, prin activitati artistice.

Arta pentru copii este o stare de spirit, o creație care se adresează sufletului. Art terapia este un mijloc de recuperare afectiv-emoțională a copiilor, are efect curativ, are posibilitatea să descopere potențialul personal și să-l folosească în scopul de a vindeca răni „interioare”.

O activitate de desen, pictură, dramaterapie, origami, modelaj etc. poate elibera…

Activitățile creative le dezvoltă copiilor potențialul creativ și îi stimulează să experimenteze fără a le fi teamă de greșeli.

Arta pentru copii reprezinta o ocazie ca acestia sa isi poata manifesta trairile atunci cand nu le poate exprima, sau pur si simplu nu gasesc cuvintele potrivite pentru a o face.

Procesul creativ lasat liber ajuta la eliberarea conflictelor interioare, la dezvoltarea abilitatilor de interrelationare, reduce stress-ul si creste increderea in sine, creste rabdarea si concentreaza atentia.

Deși unii părinți cred că științele exacte și creativitatea nu au nici o legătură, lucrul manual dovedește contrariul! Culori, materiale, texturi dintre cele mai variate îi ajută pe copii să înțeleagă concepte abstracte.

Modelajul in lut este un din experientele cele mai ” murdaricioase”. Copiii adora sa se joace cu lutul si sa se murdareasca intr-o mod acceptat si de catre cei din jur.

Si in lucrul cu lutul este destul de multa terapie. Modelajul in lut il poate ajuta pe un copil cu o problema legata de curatenie sa se elibereze si sa poata sa isi foloseasca abilitatile innascute fara sa ii fie frica ca se murdareste. Lovitul, apasatul, ciupitul lutului ajuta copiii sa isi exprime agresivitatea interioara intr-o maniera acceptata social.

Modelajul in lut ca si alte activitati de creatie ajuta la dezvoltarea musculaturii fine, la coordonarea miscarilor degetelor si mainii, la formarea spiritul de observatie, la dezvoltarea memoriei vizuale si imaginatiei.

Lucrul manual este o introducere a celor mici în lumea picturii și a designului, arătându-le că există mai multe feluri de a interpreta realitatea, pe care astfel ei o pot intelege mult mai bine.

Asa ca, draga parinte, incuraja-ti copilul sa lipeasca, sa decupeze, sa picteze, sa modeleze. Ajuta-l sa fie creativ, sa ia decizii, sa gandeasca logic, sa exprime ceea ce este si ceea ce simte!

Autor: Gabriela Hobeanu

Trainer Atelierele Copilariei

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU