Educația între limite și autonomie. Eveniment pentru părinți și cadre didactice @ Timișoara

Sâmbătă 23 Februarie 2019
Timisoara

Educația cere eforturi, atât din partea copiilor, cât și din partea părinților și a cadrelor didactice, precum și o anumită cunoaștere a copilăriei și a evoluției acesteia. S-a trecut repede de la o educație prea rigidă, în trecut, la una mult prea îngăduitoare, în prezent, astfel că este esențială o revizuire a modului de abordare a acesteia.

Cu toate că între cele două tipuri de raportare la educație, cea iubitoare-dură și cea iubitoare-blândă, sunt diferențe colosale, una fiind prea restrictivă, cealaltă prea permisivă, acestea au un singur element comun – iubirea pentru copii. Și, cu toate că iubirea este cea mai importantă, ea nu este suficientă dacă nevoile reale ale copiilor nu sunt satisfăcute. Educația pozitivă este cea care echilibrează cele două extreme, având sarcina de a transmite copilului reguli și limite care să-i permită să se integreze din punct de vedere social și care oricum îi vor fi impuse ulterior de societate. Crescând, copilul va observa că regulile și limitele se aplică tuturor, inclusiv părinților lui. Deși le resimte inițial ca niște bariere, treptat va înțelege că regulile există pentru a-i oferi protecție și mai ales pentru a-i apăra libertatea și a-i dezvolta autonomia.

Trebuie să învățăm care sunt nevoile copiilor, cum să îi ascultăm, ce să întrebăm pentru a le putea obține cooperarea, cum să le dăm libertate, păstrând, în același timp, controlul. Când dobândim aceste deprinderi, înseamnă că ne-am însușit noile metode de educație.
Și cum orice schimbare este încurajată de o serie de succese mici, susținute de perseverența părinților și a cadrelor didactice implicate în această frumoasă călătorie, vă invităm să dezbatem împreună cele mai noi abordări în materie de sănătate emoțională a copiilor.

Cine suntem noi?

Cinci instituții de învățământ, care și-au dat mâna pentru a transmite convingerile și principiile care stau la baza activității lor, pasionate fiind de modul în care poate fi reformat actul educativ, prin atenția sporită acordată dezvoltării emoționale a copiilor. Dragostea pentru cei mici ne-a învățat că parteneriatul solid dintre grădiniță/școală și părinți, este cel care le conferă celor mici stabilitate emoțională, esențială pentru succesul și fericirea lor la maturitate. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că interacțiunile sociale sunt facilitate de competențele emoționale, iar relațiile sociale armonioase sunt importante atât pentru reușitele profesionale, cât și pentru fericirea personală.

Învățându-i pe cei mici strategii de rezolvare a dificultăților zilnice, chiar și în absența părinților, vom cultiva în ei o dezvoltare emoțională și intelectuală sănătoasă, astfel încât să poată avea o viață echilibrată, plină de sens și armonie.

Unde? Școala Babel, Strada 1 Decembrie 1918 nr. 93, Timișoara

Taxa de participare: 200 lei/eveniment.

Înscriea se face aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5nbdeHxk6mqF6Snb0WgNTMB8ASX7oQfZ9Br5_y10yTpNjaw/viewform?fbclid=IwAR0lcZ9U_9DeVbDVFNzPuHmHnznW2LOvGI330sytP-qT2wgA9oGqLglzDPY

Vrei mai multe detalii referitoare la eveniment? Poți lua legătura cu noi: 0722836092, [email protected].

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 23 Februarie 2019

Program:
09:00 - 19:00

Orasul:
Timisoara

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Timisoara!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL