Educatie sexuala pentru copii si adolescenti – Meg Hickling

Meg Hickling este un nume celebru in Canada. De 25 ani, ea tine lectii de "stiinta corpului" si sanatate sexuala pentru copii, adolescenti si parintii lor. Educatie sexuala pentru copii si adolescenti sau Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex, o carte pentru parinti de Meg Hickling.

Meg Hickling este un nume celebru in Canada. De 25 ani, ea tine lectii de „stiinta corpului” si sanatate sexuala pentru copii, adolescenti si parintii lor. Viziunea si influenta „profei de sex”, cum o numesc copiii, au fost recompensate cu nu mai putin de cinci disctinctii, intre care Ordinul Columbiei Britanice.

Asa cum spune si autoarea, „intalnesc foarte rar parinti care nu vor sa vorbeasca despre sex, dar intalnesc foarte des parinti care nu stiu cum sa vorbeasca despre sex”, probabil unul dintre cele mai dificile lucruri pentru un parinte este sa aiba discutii despre sex cu copilul sau.

 

Te-ar putea interesa si urmatoarele articole: 

Esti un parinte ingrijorat sau increzator? 

Cum simte un copil ca este iubit? Nevoia de iubire a copiilor

Unde mergem cu copilul in weekend

 

Aceasta carte ii ajuta pe parinti sa-si aleaga un limbaj adecvat, sa ofere explicatii pe intelesul copiilor si-i invita sa foloseasca umorul in comunicarea despre sex.

Un studiu facut de ONU in intreaga lume si publicat in 1998 a scos in evidenta ca educatia sexuala tinde sa-i incurajeze pe cei ce o primesc sa-si inceapa viata sexuala mai tarziu. In raport se arata ca elevii care beneficiaza de educatie sexuala au un numar mai mic de parteneri sexuali, se confrunta mai rar cu sarcini neplanificate si sufera de mai putine boli cu transmitere sexuala decat cei lipsiti de aceasta educatie.

Sfatul autoarei este sa „incercati sa folositi un ton decontractat, recurgeti la umor si la toate calitatile de ascultator pe care le posedati pentru a va incuraja familia sa discute despre sex.”

De unde puteti cumpara cartea Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex? Click aici.

Tip selectie: Pe incercate

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU