Ateliere de creație și teatru pentru copii la Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2016

24-26 Iunie 2016
București

De 10 ani promovăm frumusețea și unicitatea fiecărei națiuni! Ateliere de creație și teatru pentru copii la Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2016 – Ediție aniversară.

În perioada 24-26 iunie 2016, pentru al X-lea an consecutiv, Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează FIF – Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” care sărbătorește anul acesta un deceniu de diversitate culturală!

De zece ani, FIF înseamnă spectacole de muzică și dans din folclorul național și internațional, o paradă a costumelor populare, spectacole de folclor reinterpretat, târg de meșteșugari, ateliere de creație, teatru pentru copii, o secțiune de folclor interpretat de copii, o zonă gastronomică și multe alte activități pentru un public de toate vârstele.

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2016 se bucură de recunoaștere națională și internațională datorită prezenței pe scenă, la fiecare ediție, a peste 2.000 de invitați din toate zonele țării și ale lumii.

Evenimentul este cu intrare liberă și se adresează publicului român, dar și turiștilor, care se pot bucura de o experiență unică, intrând în contact cu diversitatea culturală autohtonă și internațională.

În anul 2016 Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2016 sărbătorește 10 ani de diversitate culturală, cu 10 ansambluri invitate din străinătate: Spania, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Italia, Maroc, Republica Moldova, Serbia, Slovacia și Turcia, 10 minorități și comunități, precum maghiară, ucraineană, germană, aromână, rușilor lipoveni, italiană, turco-tătară, slovacă, rromă, greacă, 10 tineri interpreți de muzică populară și 10 ansambluri românești.

10 ani jpg

Ultima ediție a festivalului „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” a avut loc în anul 2015 și s-a bucurat de un public de 25.000 de oameni, care au urmărit spectacolele oferite de minorități și comunități naționale, precum și de ansambluri din India, Armenia, Republica Moldova, Serbia și Scoția. De-a lungul celor nouă ediții ne-am bucurat de prezența unor ansambluri din 20 de țări și a 20.000 de artiști naționali și internaționali.

#FIF10ani

Ateliere de creație și teatru pentru copii

În zona Foișorului, cei mici vor putea desfășura diverse activități recreative pe 24, 25 și 26 iunie, în intervalul 17:00 – 21:00. Atelierele îi încurajează pe copii să își dezvolte spiritul de echipă, să își exploreze creativitatea și să își exerseze abilitățile practice. De asemenea, sâmbătă și duminică, de la 10:30, în zona Foișoului, cei mici pot urmări piesa de teatru „Dănilă Prepeleac”, spectacolul muzical oferit de cursanții atelierului creart „Fabrica de Folclor” – coordonat de Lavinia Goste sau diverse momente muzicale și jocuri interpretate de grupuri de copii.

Parada costumelor tradiționale

Ediția aniversară „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2016 va debuta vineri, 24 iunie, de la ora 15:00, cu parada costumelor tradiționale românești și internaționalepe traseul Piața George Enescu (Ateneul Român) – Parcul Cișmigiu (intrarea Arhivele Statului).

La paradă vor participa peste 600 de persoane, ansambluri naționale și internaționale, fanfare, comunități și minorități naționale, publicul fiind invitat să se alăture defilării.

Târgul meșteșugarilor și zona gastronomică

Festivalul „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2016 aduce în atenția publicului arta populară românească și gastronomia tradițională în mediul urban.

Târgul meșteșugarilor va fi deschis zilnic, între orele 10:00 – 22:00 și va pune la dispoziția vizitatorilor o gamă variată deobiecte de artizanat (ceramică, sculpturi în lemn și os, țesături, covoare, împletituri din fibre vegetale, articole din piele, instrumente muzicale, icoane, ii, costume, păpuși, măști) dar și preparate culinare diverse (miere, dulcețuri, siropuri, prăjituri de casă, cozonaci, turtă dulce, covrigei, brânzeturi, pâine de casă, plăcinte, scovergi, baclava sau kurtos colacs). Totodată, în cadrul festivalului, va fi amenajată și o zonă gastronomică, deschisă publicului zilnic, în intervalul 10:00 – 22:00.


Vezi si:

Cele mai bune ghicitori despre animale

11 locuri de vizitat in Bucuresti cu copilul. Locatii interesante de descoperit

Evenimentele pentru copii din weekend


 

Scena Principală

În cadrul festivalului, programul artistic se va desfășura pe cele două scene amplasate în parcul Cișmigiu, Scena Principală și Scena de la Fân Zone.

Scena Principală de la „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2016, situată pe peluza restaurantului Monte Carlo, va reuni concerte susținute de soliști îndrăgițiMioara Velicu, Maria Dragomiroiu  şi  Ionuţ Ungureanu, Gheorghe Roşoga, Nicoleta Voica şi Monica Anghel, Irina Loghin, Gheorghe Turda şi Dan Helciug, Sava Negrean Brudaşcu, Maria Ciobanu şi Nico, Nicolae Furdui Iancu, Laura Lavric şi Loredana, Gelu Voicu, Răzvan Rădos, Viorica și Ioniță din Clejani, Lavinia Goste, Ovidiu Homorodean, Irina Loghin, Nicolae Furdui Iancu; spectacole de folclor tradițional ale unor ansambluri naționale și internaționale„Timişul” din Timişoara, „Burnasul” din Alexandria, „Cindrelul – Junii Sibiului” din Sibiu, „Ţara Vrancei” din Focşani, „Baladele Deltei” din Tulcea, „Romanaţi” din Olt, „Zhar” din Bulgaria, „Rozmarija” din Slovacia, „Chigli de ’Mbrolo” – din Italia, „Lalapasa Belediyesi Halk Dansalari” din Turcia, „Innova Irish Dance Company” din Irlanda, „Hora” şi Orchestra „Hora neamului” din Republica Moldova, „Taurunum” din Serbia, „Aroussi” din Maroc,  „Pastora Galvan” din Spania, „Akrites Yeriou” din Cipru; minoritățiși comunități naționale, fanfare și orchestre.

Fân Zone – spațiu dedicat folclorului reinterpretat

În cadrul festivalului, un loc aparte îl are zona neconvențională – FÂN ZONE, amenajată pentru tinerii dornici de distracție și relaxare. Astfel, pe scenă se vor auzi, începând cu ora 17:00, ritmurile de folclor reinterpretat de DJ și trupe din peisajul muzical local și internațional, precum: DJ Fanas, Ethnotic Project & Irina Sârbu, Daniel Lazăr Band, Căci Vorba, Jazu, Ad-Hoc, Adda, Cobzality, DJ Danaga, Domino, Ikhaya Band Lite, BaLaKo.

În prima parte a zilei, la FÂN ZONE, sunt așteptați și cei mici, cu multe surprize, iar cei mari își pot alege suveniruri hand-made, prin intermediul cărora vor redescoperi motivele autentice românești, reinterpretate într-un mod creativ.

Vă așteptăm și anul acesta să ne fiți alături la ediția aniversară pentru a avea parte de o experiență unică, intrând în contact cu diversitatea culturală autohtonă și internațională! 

Intrarea la toate activitățile din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2016 este liberă!

Vă invităm să urmăriți în direct, pe TVR1, cele mai frumoase momente de muzică și dans prezentate în cadrul festivalului!

  • Sâmbătă, 25 iunie, între orele 16:10 – 17:40
  • Duminică, 26 iunie, între orele 16:10 – 17:50

Detalii la:

Detalii Eveniment

Perioada:
24-26 Iunie 2016

Orasul:
București

Detalii Locație

Parcul Cismigiu

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
B-dul Regina Elisabeta

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL