Festivalului Muzicii Românești 2023. Ediția XXV la Iași

21-27 Octombrie 2023
Iasi

În perioada 21-27 octombrie 2023, la Iași se va desfășura ediția jubiliară cu numărul XXV a Festivalului Muzicii Românești, marcând și aniversarea a 50 de ani de la inaugurare (1973).

Organizat de Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Opera Națională Română Iași, evenimentul emblematic pentru lumea muzicală românească va aduce în atenția publicului lucrări moderne și contemporane aparținând atât tinerilor compozitori, cât și unor nume consacrate ale culturii muzicale românești.

În cadrul ediției din acest an, festivalul va include genuri, stiluri și categorii diverse, de la cele ale muzicii tradiționale culte până la muzica de avangardă, electronică și electroacustică.

Pe lângă concerte simfonice, camerale, corale, recitaluri instrumentale și vocal-instrumentale susținute de ansambluri şi interpreți de renume internațional, programul festivalului vizează câteva evenimente cu caracter omagial, precum reprezentarea în premieră a operei “Făclia de Paști” de Alexandru Zirra la Opera Națională Română din Iași, organizarea unui Colocviu de Muzică Românească, dedicat unor muzicieni celebrați în acest an: Dimitrie Cantemir, Antonin Ciolan, Vasile Spătărelu, Cristian Misievici, Sabin Păutza, Violeta Dinescu, Maria Slătinaru-Nistor.

De asemenea, vor avea loc și lansări de carte, ateliere de studiu și dezbateri.

Accesul la toate evenimentele este liber!

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/2953225908145263/

Detalii Eveniment

Perioada:
21-27 Octombrie 2023

Ora incepere:
19:00

Ora terminare:
22:00

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL