15 Filme pentru Copii de Văzut în Familie de Sărbători

Imi plac filmele iar fetitei mele ii plac foarte mult desenele animate. Aşa am ajuns sa fac aceasta lista de filme pentru copii de văzut în familie de sărbători si nu numai. 

Impresia mea generală despre filmele pentru copii apărute în ultimii ani este că majoritatea conțin prea multe replici, acțiunea se derulează prea rapid iar succesiunea de imagini este amețitoare. Acum că știm de unde plecăm, o să îți spun că filmele sunt pentru copii peste 5 ani.

Vei găsi și câteva filme mai vechi, mai puțin cunoscute dar care ne-au plăcut mult. Acestea sunt ca o gură de aer proaspăt pentru că sunt atât de diferite de filmele de gen Hollywood sau Disney.

Asteptăm si sugestiile voastre, ca sa completăm lista. 

Să începem!

Stick Man (2015)

+ 5 ani

O poveste înduioșătoare despre viața unui bețișor care avea o familie într-un copac și care este îndepărtat de casa lui. Află prin ce trece acest personaj până să ajungă din nou la familia lui, chiar de Crăciun. Pe fetița mea a impresionat-o foarte mult.

Vezi şi Patinoare în Bucuresti – Lista Completă

The Song of the Sea (2014)

+ 5 ani

Un film atipic, o poveste complexă, despre legende vechi care îi intrigă totuși pe copii. Saoirse este un copil care este ultimul din nația sa, selkies, femei din legendele irlandeze și scoțiene, care se transformă din foci în oameni. Ea scăpă din casa bunicii sale și călătorește spre mare pentru a elibera creaturile prinse în lumea modernă. Chiar dacă va fi mai greu pentru copii să înțeleagă povestea, le vor plăcea imaginile și aventurile eroilor din film. Atentie, nu recomand filmul pentru copiii sensibili decat daca au peste 7 ani. 

Vezi şi: 20+ Restaurante cu Loc de Joacă pentru Copii în Bucuresti

Zootopia (2016)

+ 7 ani

Poate că filmul poate fi văzut și de la vârsta de 6 ani, dar sunt foarte multe replici și scene care se derulează rapid și consider că nu pot fi urmărite de copiii mai mici în așa fel încât să înțeleagă acțiunea. În plus filmul conține și câteva imagini care-i vor speria. Fetița mea l-a văzut la 5 ani și jumătate, nu consider că i-a adus vreun beneficiu. Au urmat câteva nopți în care i-a fost frică să adoarmă, căci își amintea de animalele sălbatice cu imagini mai fioroase. Că să înțeleagă și ce se petrece în film, aș spune că e musai să îți duci copilul la Zootopia dacă are peste 7 ani.

Vezi şi Filme pentru Copii la Cinema

Le Petit Prince (2015)

+ 7 ani

Povestea moderna a Micului Print, o poveste atat de indragita de generatii la rand. Pe alocuri complicata, cu prea multe detalii, replici rapide si evenimente care se succed prea repede, inainte ca cei mici sa inteleaga despre ce este vorba. Dar in final o poveste frumoasa despre aventura, imaginatie, visare si care cred eu ca a fost apreciat mai mult de parinti.

Totoro (1988)

+ 5 ani

Un film care reușește să te introducă într-o atmosferă magică și plină de inocență. Dacă îți dorești altceva decât clasica rețetă Disney atunci încearcă această poveste japoneză despre două surori care se aruncă cu curaj într-o aventură alături de niște creaturi magice cu care se împrietenesc: totoro.

Citeşte şi: Efectele Televizorului şi Jocurilor pe Computer în Dezvoltarea Copilului

Brave (2012)

+ 7 ani

O frumoasă poveste Pixar despre o prințesă războinică. Filmul are câteva scene ceva mai înfricoșătoare, cu o mamă care se preface în urs și atacă personajele principale. Trecând peste asta mi-au plăcut mesajele pozitive despre relații în familie și comunicare deschisă între părinți și copii.

Vezi şi: Top 10 Filme Online Romanesti pentru Copii din Timpul Comunismului

Profita de promotiile Emag!

Jocuri de societate


Maya The Bee Movie (2014)

+ 4 ani

Albinuța Maya este o mică ștrengăriță, care nu respectă regulile stupului și intră în tot felul de buclucuri. Îi place să exploreze și să-și facă prieteni printre alte insecte cu care i se spune că nu ar fi bine să se amestece. Un film pentru copilași ceva mai mici care vor înțelege și aprecia mesajul filmului care încurajează spiritul de cooperare și prietenie.

Vezi pe pagina următoarele alte filme pentru copii de văzut în familie de sărbători sau în vacanţe.

1
2
Pagina urmatoare
DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU