Gruffalo – Poveste cu talc pentru copii

Gruffalo de Julia Donaldson, ilustratii de Axel Scheffler, o poveste pentru copii peste 3 ani, despre curaj si imaginatie de la Editura Cartea Copiilor.

Este pana la urma o poveste cu talc caci are de transmis un mesaj foarte important: si cei mici si slabi pot iesi invingatori dintr-o situatie daca isi infrang frica si devin inventivi.

Un soricel mic se plimba prin padure si reuseste sa scape de ghearele animalelor care doresc sa il manince, nu prin lupta – caci nu ar fi avut nici o sansa – ci prin siretenie. Cum? Le sperie cu un animal fioros dar … imaginar, iar cand se intalneste in cele din urma chiar cu acel animal, care chiar isi doreste sa il manince, nu-i ramane decat sa continue jocul.

Si ca orice poveste cu talc, ii lasa pe copii sa gaseasca invatamintele, ceea ce devine un exercitiu stimulant atat pentru parinte cat si pentru copil. Cred ca orice poveste trebuie insotita de intrebarea : tu ce crezi despre asta? Despre ce e vorba in poveste? Ce a vrut sa povestea? In acest fel vom si testa daca cel mic a inteles mesajul, daca poate sa urmareasca firul povestii si apoi sa redea in cateva cuvinte si mai tarziu sa ne povesteasca ce impact a avut asupra lui povestea.

Prin intrebari ajutatoare il ghidam pe copil sa ajunga singur la raspuns si atunci alta va fi satisfactia lui decat daca i-am fi zis concluzia imediat ce am terminat de citit povestea.

Poveste pentru copii peste 3 ani, Gruffalo este in versuri iar pe alocuri sunt cuvinte un pic mai greu de inteles pentru copii de 4 ani, asa ca eu am tradus pe loc unele cuvinte pentru a nu strica farmecul povestii rapindu-i cursivitatea (ex. codru intunecat = padure intunecata, etc).

Grafica este foarte buna asa ca fetita mea a propus imediat sa facem un “atelier” de desenat personajele din poveste, bineinteles vrea sa il deseneze pe Gruffalo, cred ca asta inseamna ca nu s-a speriat ca e un animal fioros….

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Voi fi curioasa sa urmaresc efectele pe termen lung ale acestei povesti. Dupa prima lectura nu s-a intamplat mare lucru: fetita mea a adormit :). Voi reveni cu comentarii suplimentare daca se intampla ceva demn de povestit.

Later edit:

Fetita mea a inceput sa frunzareasca zilnic povestea si ii place sa spuna replicile din carte ….”am pofta de o placinta de Gruffalo….” 🙂

Much later edit:

Nu tarziu, la putin timp dupa ce a inceput sa nu se mai sperie de Gruffalo, mi-am dat seama ca nicio carte nu o amuza pe fata mea asa cum o face aceasta. Ii plac versurile melodioase si cuvintele noi si amuzante. In plus modul cum soricelul le pacaleste pe celelalte animale este ingenios si in acelasi timp hazliu.

Tip selectie: Pe incercate

De unde puteti cumpara cartea ? Click aici

Alte carti despre Gruffalo in limba engleza:

The Gruffalo – cartea in limba engleza

My First Gruffalo: Hello Gruffalo! Buggy Book, pentru copii 0+

Gruffalo’s Child Sound Book

_________________________________________________________________

Alte carti de la Editura Cartea copiilor recomandate de Gokid :

Bicicleta lui Miffy

dick-bruna-bicicleta-lui-miffy

 

 

 

 

 

 

 

 

Şcoala urşilor – carte pentru copii de Hiroyuki Aihara

scoala-ursilor-hiroyuki-aihara-carti-copii-2-ani

 

 

 

 

__________________________________________________________________

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU