Jogging în Scutece- la cea de-a doua ediție

Programul SAMAS – Sănătate pentru Mame şi Sugari invită părinții să participe cu bebelușii lor la cursa ‘Jogging în Scutece’

samasProgramul SAMAS – Sănătate pentru Mame şi Sugari invită părinții să participe cu bebelușii lor la cursa ‘Jogging în Scutece’ din cadrul Bucharest International Marathon 2014. Startul se va da sâmbătă, 4 octombrie, ora 12:30, în Piaţa Constituţiei.

După succesul de care s-a bucurat anul trecut, când au participat peste 200 de mămici şi tătici, cursa ‘Jogging în Scutece’, susținută de Programul SAMAS – Sănătate pentru Mame şi Sugari, continuă și în 2014 pentru toți părinții care au copii cu vârstă cuprinsă între 6 luni şi 4 ani.

Joggingul cu căruciorul este un prilej de divertisment şi socializare, fiind un eveniment prin care se încurajează practicarea sportului în aer liber alături de cei dragi. Distanţa cursei este de 800 de metri, timpul de desfăşurare este nelimitat, iar premiile sunt acordate prin tragere la sorţi pentru 5 participanţi care au trecut linia de finish.

 

Cei care doresc să participe se pot înscrie la cursa accesând link-ul: http://bucharest-marathon.com/jogging-în-scutece.

 

Despre Programul SAMAS – Sănătate pentru Mame şi Sugari

Programul SAMAS a fost conceput pentru a promova sănătatea maternă, atât în rândul mamelor, cât şi al cadrelor medicale, prin intermediul unui program de formare profesională care să aducă beneficii de ambele părţi.

Din 2013, inițiatorii Programului SAMAS: NUTRICIA, Fundația Crucea Albă și Crucea Roșie Sector 6 au pregatit, în cadrul unui sistem de formare complex, moașe și asistenți medicali pentru ca ei să devină Asistenți SAMAS și să poată oferi în mod profesionist servicii esențiale dedicate gravidelor, mamelor și sugarilor. Aceste servicii îmbină educația pentru sănătate în sarcină, pregatirea corpului pentru naștere, precum și suportul după naștere când proaspata mamă are nevoie de îndrumare pentru a-și alăpta bebelușul și a-i diversifica alimentația corect după primele 6 luni de viață, continuând apoi să-și hrănească sănătos copilul.

 

Programul este susţinut de OAMMR (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România), SNMF (Societatea Națională de Medicina Familiei) şi SRP (Societatea Română de Pediatrie). Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile programului, vă rugăm să accesaţi site-ul www.programsamas.ro

Despre iniţiatorii SAMAS:

Cu peste 100 de ani experienţă în nutriţia specializată şi peste 3 decade de cercetare a laptelui matern, NUTRICIA este alături de mamele din toată lumea pentru a suţine creşterea sănătoasă a copiilor lor. Bazându-se pe experienţa şi moştenirea unice, NUTRICIA România se alătură profesioniştilor medicali, ONG-urilor şi asociaţiilor locale pentru a contribui împreună la îmbunătăţirea sănătăţii femeilor gravide, a mamelor şi a bebeluşilor din toată ţara.

Fundația Crucea Albă este o organizaţie fondată pentru a oferi îngrijire medicală perinatală, ocupându-se de managementul medical în beneficiul mamei şi al copilului. Crucea Albă a înfiinţat Centrul de Sănătate Maternă, o instituţie mică şi uşor de gestionat, accesibilă şi sustenabilă, care să ofere servicii complete de sănătate maternă. Militând pentru drepturile mamelor, scopul principal al organizaţiei este să îmbunătăţească serviciile de maternitate din România, conform modelelor validate în state cu nivel de sănătate superior.

 

 Crucea Roşie este o organizaţie cu o tradiţie de 137 de ani în România şi cea mai extinsă reţea teritorială, care protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană şi sprijină comunităţile să facă faţă situaţiilor de criză şi suferinţei umane.


 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU