Kids WorkOut – Program Integrat de Sport pentru Copii 5-18 ani

Kids WorkOut by CRON Phoenix este un program de sport integrat menit să ofere copiilor o dezvoltare echilibrată atât a corpului, cât și a minții.

Este recomandat copiilor cu vârste între 5 și 18 ani, care au probleme legate de greutate, dureri de coloană vertebrală, mers și/sau de socializare.

Programul constă în jocuri și activități sportive menite sa îi mențină activi și implicați prin îmbinarea de elemente de:

• Aerobic,
• Fitness,
• Yoga,
• Zoomba,
• Elemente de box și arte marțiale
• Pilates,
• Stretching.

În cadrul cursurilor, participanții vor fi consiliați nutrițional, astfel încât să își poată însuși și aplica regulile de nutriție necesare adoptării unui stil de viață sănătos.

Avantajele KidsWorkOut:

• corectare a mersului și a coloanei vertebrale
• dezvoltare a capacității de concentrare și atenție;
• plus de distracție și zâmbete;
• socializare cu alți copii;
• dezvoltare a simțului de responsabilitate, al respectului și al spiritului de echipă

Orar

Luni si Vineri → 18.00 – 19.00
Miercuri si Joi → 19.00 – 20.00
Sâmbătă → 10.00 – 11.00

*NOTA: Durată curs – 50 min.

• Vârste copii: 5-18 ani
• Prețuri: https://www.cron-phoenix.ro/kids-workout

preturi program

• Pentru informații și înscrieri, contactați-ne la 0790.667.941
• Locație: CRON Phoenix, Piața Pache Protopopescu 9, București

Efectele pandemiei COVID asupra bunăstării fizice și emoționale a copiilor. Sfaturi de urmat de la specialiști

În perioada 2019-2020, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), peste 20 milioane de cazuri au fost confirmate cu COVID-19, cu aproximativ 800.000 de decese raportate începând cu jumătatea lunii august 2020. Prin urmare, au fost impuse mai multe măsuri de sănătate publică, inclusiv politicile de distanțare socială și carantină. Însă, conform mai multor studii internaționale, aceste politici au avut și consecințe negative asupra sănătății cum ar fi simptome de stres post-traumatic, confuzie și anxietate sau furie. În rândul copiilor și tinerilor, există dovezi convingătoare care sugerează că activitatea fizică este importantă pentru sănătate și bunăstare.

Ana Maria Anghel_psihoterapeut”Teama celor mici a dat naștere unor comportamente nedorite. Aceștia au uitat să aibă răbdare unii cu alții, sau cum să își exprime nevoile și dorințele. Astfel, mulți dintre ei au devenit în această perioadă de timp mai egoiști, mai duri și posesivi cu cei din jur. Lipsa unei comunicări adecvate cu părinții a făcut ca insecuritatea resimțită de copii să crească, uneori în așa măsură încât să nu mai fie conștienți de emoțiile și stările lor sau să confunde emoțiile între ele. De aici și reacțiile câteodată bizare ale acestora, dezvoltând posibile tulburări de comportament. Pe de altă parte, revenirea în bănci a copiilor a reprezentat de asemenea un factor stresor. Readaptarea acestora la normalitate s-a produs pe alocuri anevoios. S-au întors apatici, anxioși, cu gândul la ”cât mai avem din oră?” sau ”ne vom întoarce iar în online?”, ”vom sta iar departe de învățătoare, de profesori, de colegi?”. Din nou multe incertitudini, din nou acest stres ce poate duce la somatizări, tulburări și boli” a declarat Ana-Maria ANGHEL – psihoterapeut CRON Phoenix.

Dincolo de efectele asupra sănătății emoționale a copiilor, există semnale serioase care vin și din partea medicilor în ceea ce privește sănătatea fizică a celor mici. ”Din păcate, în ultimele luni vedem multe cazuri pe zi de copii cu deformări considerabile precum cifoză sau scolioză, iar acest lucru este cauzat de orele multe pe care copiii și adolescenții le-au petrecut sau încă le mai petrec în fața ecranelor prin școală sau grădiniță online. Aceștia adoptă poziții statice, incorecte de cele mai multe ori pentru perioade lungi de timp (3-5 ore pe zi), fapt care menține mușchii în poziții greșite, iar acest lucru are un impact deloc de neglijat și asupra coloanei vertebrale. Dacă aceste deformări survin la un copil care este sedentar, deformările se vor menține, nu se vor corecta. Mare parte dintre acești copii care ajung la noi au renunțat la sporturile practicate. În cabinet ne mai confruntam și cu din ce în ce mai mulți copii cu greutate corporală peste limită, kilograme în plus care afectează dezvoltarea osoasă. Dar, ceea ce ne îngrijorează cel mai mult este că la copiii mici, de grădiniță, întâlnim o ”epidemie” de mers pe vârfuri și spate aplecat. Această manifestare nu trebuie neglijată, ea este o somatizare a emoțiilor pe care copiii nu reușesc să le gestioneze”, a explicat dr. Valentina Contanu, medic ortoped pediatru.

Ce este de făcut

Pe lângă consultul și evaluarea ortopedică și posturală, specialiștii CRON recomandă programele de sport pentru copii. Activitatea fizică are numeroase beneficii imediate pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea somnului, a performanței școlare și a stării de dispoziție. Exercițiile fizice oferă, de asemenea, beneficii pentru sănătatea mintală și reprezintă o metodă excelentă pentru copii de a face față factorilor de stres; de asemenea s-a demonstrat că reduce riscul tulburărilor de dispoziție și anxietății.

dr Valentina Contanu”Sportul și activitatea fizică duc adesea la îmbunătățirea stimei de sine, la menținerea unei greutăți corporale optime și la o mai bună relaționare cu ceilalți. În plus, există studii care arată că sportul, în special programele personalizate ajută la corectarea posturii. În cazul în care aceste deformări de coloană s-au instalat, este nevoie de programe de recuperare pentru corecția acestor deficite” a explicat dr. Valentina Contanu, ortoped pediatru la clinica CRON-Phoenix.

Acesta este și motivul pentru care echipa din care dr. Contanu face parte a dezvoltat programul KIDS WorkOut. Acesta conține elemente de aerobic, fitness, exerciții funcționale, elemente de zumba și yoga, pilates și streching, într-o îmbinare atrăgătoare pentru copii.

Antrenamentele se desfășoară prin intermediul jocurilor, dar și a altor tehnici menite să mențină vie atenția copiilor și să stimuleze dorința de a participa la aceste clase.

În cadrul cursurilor, participanții vor fi consiliați nutrițional, astfel încât să își poată însuși și aplica regulile de nutriție necesare adoptării unui stil de viață sănătos.

Înscrierile se pot face la 0790.667.941. Mai multe detalii găsiți pe https://www.cron-phoenix.ro/proiecte-pentru-copii.

DISTRIBUIE
CRON – Phoenix este un centru dedicat sănătății copiilor, specializat în diagnosticarea corectă și tratamentul multidisciplinar ale afecțiunilor ortopedice și psiho-neuro-motorii la copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. Centrul reunește atât specialiști cu experiență profesională de peste 20 de ani, care au diagnosticat și urmărit cazuri medicale speciale, cât și aparatură performantă ce sprijină activitatea medicală. Echipa CRON Phoenix abordează cazurile multidisciplinar, astfel că un copil cu o afecțiune psiho-neuro-motorie este examinat medical (ortopedic, pediatric și neurologic) și este evaluat și ghidat spre tratament de către specialiștii noștri în terapii de recuperare.

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU