Apolodor din Labrador. Ludoteca de la Biblioteca Naţională din Bucureşti, loc de joaca si lectura pentru copii

  Loc de joaca si lectura gratuit pentru copii, Ludoteca „Apolodor din Labrador” din Biblioteca Naționala a României, Bucuresti. Spațiu de educație prin joc pentru copiii preșcolari (3-6 ani)

  Coordonate: Mezanin, corp A, cam. 01
  Suprafața sălii: 200 m²

  De curand am aflat de existenta unui loc de joaca pentru copii in centrul Bucurestiului, in cadrul Bibliotecii Nationale, cu intrare gratuita si cu multe carti pentru copii, spatiu de joaca si spatiu de activitati.

  Si pentru ca totul suna de basm, am rugat-o pe Catalina, mamica unei fetite de 18 luni, care a vizitat acest spatiu de joaca si activitati pentru copii, sa ne povesteasca cum este acolo.

  10 Cadouri pentru Copii care Construiesc! Jucării STEM Interactive și Educative pentru Toate Vârstele

  Asadar iata cum este Ludoteca, spatiul de joaca si lectura pentru copii din Biblioteca Naționala a României

  „Într-o zi mohorâtă, în care parcul cu ale sale locuri de joacă cândva înțesate de copii era acum pustiu, am aflat de un loc numit „ludoteca”. Nu știam mare lucru, decât că e la Biblioteca Națională și că e un loc de joacă pentru copii. Credeam că o fi ceva de genul locului de joacă din Ikea, unde iți poți lăsa copilul cât timp tu te delectezi cu o carte în bibliotecă, cu timp limitat sau cost per oră. Am zis hai, totuși, să vedem ce e acolo.


   RECOMANDARE


  Maaare mi-a fost mirarea când am intrat în acest univers de basm!

  În primul rând m-au atras zecile, dacă nu chiar sutele de cărti, care mai de care mai colorate: carti de povești, carti cu pop-up, carti 3D, carti de colorat, carti cu sunete sau fără sunete, cât vezi cu ochii și care te îndeamnă parcă să le răsfoiești. Atat pe tine, ca adult, dar mai ales pe cei mici. A mea domnișoară de 18 luni nu știa pe ce să pună mâna mai întâi. carti copii biblioteca nationala a romaniei

  Găsiți aici de la cărți cartonate, pentru bebeluși, până la cele pentru preșcolari și școlari și, din câte am înțeles, vor urma și cărți pentru adulți, să aibă și ei ce răsfoi în paralel cu cei mici.

  Intrare Gratuită la Muzee din București. Programe de Vizitare, Tarife de Acces, Reduceri

  Un plus pe care l-am remarcat a fost prezența cărților în limbi străine, însă nu neapărat variantele simple, în care citești copilului pentru a se obișnui cu limba, ci cărți pentru copii mai mari, de unde am dedus că și persoanele de naționalitate străină sunt încurajate să calce pragul Ludotecii.

  carti copii ludoteca

  recomandarile Gokid de carti pentru copii mici.

  Apoi, am observat zona de activități, cu masuțe pe care gasești creioane colorate și coli care-și așteaptă cu drag micul artist. Totul e la îndemana lor, își pot alege singuri obiectele. Există inclusiv doua table maaaari de scris sau desenat și creta din belșug.

  masuta lucru biblioteca ludotecaApoi, zona de joacă și de relaxare de la Ludoteca, unde copiii pot da frâu liber imaginației și pot interacționa cu ceilalți. Din câteva cuburi imense câțiva copii și-au făcut castel, alții o autostradă, iar alții tunel lângă tunel. După atâta joacă, iși pot trage sufletul intr-un mic foișor plin cu perne, timp în care mai pot, de ce nu, citi o carte.

  10 Cadouri Speciale pentru Fete de 3 Ani. Daruri pentru Ocazii Speciale

  spatiu citit carti copii

  Nu știu când au zburat cele două ore petrecute acolo. Aș fi mai stat, însa era finalul programului. Cel mai greu însa a fost să-i desprindem pe prichindei din activități, dar am promis că vom reveni.

  A, și am uitat să menționez că totul este gratuit. Greu de crezut pentru un astfel de loc, în Romania.

  Povestea LEGO®. Animație despre istoria unui brand ambițios și inovativ

  Am aflat că în fiecare sâmbătă acolo se organizează diverse ateliere pentru copii [intre timp programul Ludotecii s-a schimbat si sambata este inchis], participarea fiind tot gratuită și la acestea. Inaugurată in 31 octombrie 2015, ludotecii i-au calcat pragul atât bebeluși de doar 6 luni, cât și copii preșcolari și școlari.

  loc de joaca copii biblioteca nationala

  Te invit, așadar, să pașești, alături de cel mic, într-o lume de basm! 

  Si ca sa stiti din timp regulile de acolo, iti prezentam si regulamentul, caci stim bine cat de necesar este sa ii obisnuim si pe copii sa respecte regulile.

  regulament loc de joaca copii

  Afla mai multe despre cum punem limite copiilor si cum ii familiarizam cu regulile.

  Ii multumim mult pentru acest articol Catalinei, mama Medeei, care pana la publicarea articolului a fost de mai multe ori acolo.

  Mai sunt si alte locuri noi si vechi de descoperit in Bucuresti. Iti recomandam sa citesti articolul nostru de weekend pentru a prinde ultimele sugestii de ateliere, spectacole si evenimente pentru parinti si copii. Sau chiar in articolul nostru de restaurante cu loc de joaca pentru copii in Bucuresti.

  Program Ludoteca, loc de joaca si lectura pentru copii (valabil din 5 ianuarie 2016)

  • luni, miercuri, vineri:  11.00-13.00
  • marți, joi: 12.00-14.00.

  Va rugam sa verificati si direct la Biblioteca programul caci acesta poate suferi modificari fara ca noi sa fim anuntati.

  • Vârsta recomandata: 3-6 ani.
  • Accesul se face in limita a 15 copii.
  • Adresa: Bd. Unirii Nr. 22, Sector 3, în incinta Bibliotecii Naționale a României (la mezanin).
  • Telefon: (021)314.24.34/1118 (nu este direct, cereti legatura la Ludoteca)
  • Website: http://www.bibnat.ro/

  Acest articol se găseşte în TOP 10 Cele Mai Frunzărite Articole de pe GOKID.

  Detalii Locație

  DISTRIBUIE
  Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  4 COMENTARII

  1. Ludoteca a fost inchisa. Ar fi dragut sa reeditati articolul si sa scrieti asta inca de la inceput, pentru ca se lovesc multi parinti de usile inchise cand ajung acolo. Este adevarat ca era un loc feeric.

   • Iti multumim Laura! Intradevar Ludoteca a fost inchisa publicului si va fi accesibila doar pentru evenimente si ateliere organizate in cadrul Bibliotecii Nationale.

  ADAUGĂ COMENTARIU