Locomotiva cea curajoasă. Animație muzicală despre prietenie și curaj în fața schimbărilor și progresului

VIDEO. Locomotiva cea curajoasă (The Brave Locomotive) este o poveste animată muzicală captivantă cu influențe din anii ’40, ce se petrece în Vestul Sălbatic. Animația aduce în prim-plan aventurile unei mici locomotive pe nume Linus și ale inginerului său, Henry.

Acțiunea are loc la sfârșitul anilor 1890, pe linia de cale ferată Trailway din Vestul Statelor Unite. Linus, o locomotivă cu abur 2-4-0, și Henry sunt prieteni apropiați și lucrează împreună la transportarea pasagerilor prin munți și micul oraș Colonnaville.

Totul se schimbă când Baronul von Kapital cumpără Trailway Railroad și aduce schimbări majore. Introduce pe scena feroviară pe Samson, o mare locomotivă cu abur 4-8-4, care îl înlocuiește pe Linus. Henry devine inginerul lui Samson, iar Linus este trimis să lucreze la Moara de Cherestea, sub conducerea strictă a Managerului Pădurii.

The Brave Locomotive

Samson preia rapid trenurile de pasageri, datorită vitezei sale și noului pod de lemn construit peste canion. Însă viteza lui Samson pune în pericol podul construit în grabă. Într-o zi, în timp ce traversează podul, acesta cedează, lăsându-l pe Samson să atârne periculos deasupra prăpastiei. Linus, auzind strigătul de ajutor al lui Henry, intervine eroic și reușește să-l salveze pe Samson, cu un sacrificiu personal impresionant.

După incident, Linus este considerat erou pentru faptele sale curajoase. Este reinstaurat la atelierul de reparații, unde Henry și ceilalți îl ajută să revină la forma sa completă. În final, Linus își primește vechiul loc de muncă, iar Samson, recunoscător pentru actul de eroism al lui Linus, se reîntoarce la transportul de cherestea.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Ani mai târziu, pe linia de cale ferată, acum modernizată cu un pod de oțel și beton, Linus operează o cale ferată turistică, avându-l pe Henry și pe soția sa în rol de ingineri seniori.

Vizionare plăcută!

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU