Magia Crăciunului. Spectacol gratuit – Cadou online la Teatrul Puck

23-26 Decembrie 2020
Online

Știați că ornamentele unui brad de Crăciun pot prinde viață? Și că ele ne pot spune cele mai frumoase povești? În adaptarea scenică a Danei Bonțidean, globurile bradului se transformă în personaje și astfel se creează scena poveștii tradiționale a nașterii lui Iisus. „Magia Crăciunului” va putea fi urmărită pe Facebook, în regim de live streaming, în 25 și 26 decembrie.

De asemenea, în 23 decembrie, tot aici poate fi urmărit spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.

Colindele veghează drumul Mariei și al lui Iosif spre iesle și îmbracă povestea într-un dar de suflet, de care să ne putem bucura mereu.

,,Magia Crăciunului” promite o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, unde obiceiurile, poveștile și tradițiile populare se țes în jurul bradului, simbol al vieții veșnice. Povestea ne reamintește tuturor de bunătatea necondiționată, de prietenie, de magie și joc – valori demne de prețuit de fiecare dată, nu doar atunci când suntem în pragul sărbătorilor.

Este o adaptare scenică după povești, obiceiuri și tradiții populare, în scenariul și regia Danei Bonțidean. Va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Teatrului de Păpuși „Puck” (https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck) de Crăciun, în 25 decembrie, de la ora 18, și în 26 decembrie, de la ora 11.

În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Dana Bonțidean, Călin Mureșan și Robert Trifan. Ilustrația muzicală și înregistrarea audio sunt realizate de Attila Nagy, filmarea de Attila Nagy și Mihai Pamfiloiu, montajul și editarea video de Attila Nagy, iar păpușile de AniEla.

De asemenea, miercuri, 23 decembrie, de la ora 10.30, pe aceeași pagină va fi redat un spectacol al Teatrului „Puck”, în cadrul campaniei de caritate „Găleata albastră”, organizată de Dorcas Aid România.

Este vorba de „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen, în regia și ilustrația muzicală a lui Traian Savinescu.

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului.

Din distribuție fac parte Ramona Atănăsoaie, Ovidiu Crișan, Frunzina Anghel, Călin Mureșan, Silviu Ruști, Florina Florian și Florin Suciu Buh.

Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu.

Totodată, proiectul AudioPuck continuă în această perioadă, în fiecare marți și vineri, cu înregistrări audio ale poveștii „Un colind de Crăciun”, de Charles Dickens.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
23-26 Decembrie 2020

Orasul:
Online

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Online!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL