Marșul #spunedrept din cadrul Festivalului „Cluj Pride” 2017

Pe 1 iulie, ora 10:00 AM – Punct de plecare: Podul Garibaldi (zona Sala Polivalentă din Cluj-Napoca)

Cu tricouri albe, vom protesta în tăcere purtând mesajul marșului pe piept –#spunedrept – și pe pancartele în formă de „speech bubble”. Vom fi însoțiți de cetățeni ai urbei, cei care cred in #RESPECT pentru drepturi și libertăți, de organizațiile partenere, precum și de aliați.

Dacă sprijini respectul pentru libertate și demnitate umană și consideri că solidaritatea între toți cetățenii este o valoare fundamentală a societății noastre, te încurajăm să vii cu prietenii, colegii sau rudele tale alături de noi, indiferent de orientarea ta sexuală sau identitatea de gen.

Considerăm că dreptul nostru de a ne exprima nu trebuie să prejudiecieze drepturile altora (de a se deplasa cu mașina pe drumurile publice), motiv pentru care am decis ca întreg marșul să aibă loc pe un traseu pietonal pentru a nu bloca străzi și afecta circulația.

Ia-ți așadar din dulap un tricou alb și hai cu el la atelierul de pregătire al marșului să îl inscripționăm impreună. Nu poți ajunge? Poți descărca șablonul de aici și îți poți singur desena tricoul acasă.

De prea multe ori fugim din calea dialogului sincer, fie din frica de a pierde iubirea și prețuirea celor dragi, fie din frica de a ne face curat în debaraua prejudecăților.

Fugim și unii și alții, desi știm că întrebările fără răspuns nu dispar, oricât le băgăm sub preș. În acest moment însă, în care suntem în pericol de a aluneca în capcana extremelor care doar se judecă, fără să-și vorbească, credem că e important să îmbrățișăm provocarea lansată de aceste întrebări.

Prin #spunedrept / #monddmegőszintén îndemnăm publicul să reflecteze asupra motivelor reale din spatele temerilor, ostilității sau reținerilor legate de comunitatea LGBT și nevoile lor.

Așa că vino la marșul Cluj Pride 2017 și #spunedrept:

Creăm împreună punți de legătură între oameni!

*****************************************************
CLUJ PRIDE este primul eveniment de acest tip desfășurat în Transilvania, care își dorește să încurajeze participarea persoanelor LGBT în cadrul activităților din comunitate și să contribuie la dialogul național pe teme ce ne ating pe noi și familiile noastre. Aducem culoare locală, o atitudine senină și optimistă pentru o serie de activități care să acopere o plajă cât mai largă de nevoi – de la prezentări pe teme LGBT și vizionări de filme, la un picnic comunitar. Pentru programul CLUJ PRIDE – www.clujpride.ro

Activitățile se vor derula în perioada 28 iunie -1 iulie, finalizându-se în ultima zi cu un marș care să ofere un mesaj public.

CLUJ PRIDE este un eveniment desfășurat sub egida PRISMA Cluj și SERILE FILMULUI GAY International Film Festival, în parteneriat cu ACTEDO – Centrul de Acţiune pentru Egalitate și Drepturile Omului, Asociația ACCEPT, Programul „Eu sunt! Tu?”, Asociația GO FREE, clubul Delirio, Asociația MozaiQ LGBT, grupul „Les Sisterhood Cluj” şi COMMA Cluj.

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 01 July 2017

Program:
10:00 - 12:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL