Meserii pentru juniori la Street Delivery 2016

La Street Delivery 2016 se adună oameni din diferite colțuri ale orașului care creează lucruri în comunitățile lor și care, împreună, prin munca lor de zi cu zi, schimbă lumea — bucată cu bucată, șurub cu șurub, stradă cu stradă. Ediția XI are loc in 10-11-12 iunie 2016: Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru oameni.

La Street Delivery 2016 aducem împreună noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori șamd) și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari etc.)

Construim punți între meseriași vechi și noi pentru un schimb de tehnici și viziuni din care să iasă scântei. Integrăm instrumente, contopim cunoștințe și inventăm noi moduri de interacțiune cu obiecte și meserii pe care nu le putem face uitate.

Ce pot să creeze împreună un cizmar și un artist 3D? Dar un designer de produs și un pălărier, un programator și un tocilar, un DJ și un ceasornicar? Abia așteptăm să vedem!

De ce?

În ultimul timp, industriile creative au început să devină tot mai active, mai vizibile, să-și facă loc pe străzile și prin cartierele orașului. Grupuri de prieteni, colegi de muncă sau de apartament se asociază și se apucă de meșterit la fațada socială și culturală a orașului. Se întrec în campanii de crowdfunding și aplicații, observă nevoile comunității în care trăiesc și vin cu soluții deștepte.

În același timp, o altă parte a orașului dispare. Recent, în urma controalelor ISU, s-au închis atelierele aflate în clădiri cu risc seismic (adică peste 80% din toate atelierele tradiționale), iar mulți dintre meșteșugari au rămas fără spații de lucru, fără clienții lor fideli și, prin urmare, fără meserie. La Street Delivery 2016 vrem să-i ajutăm pe acești oameni să-și regândească meșteșugul astfel încât să câștige un public nou și să inspire la rândul lor noul val de makeri.

Street Delivery 2016 meserii juniori

Strada ar trebui să fie un spațiu viu, destinat mobilității oamenilor, interacțiunii sociale și libertății de exprimare, un spațiu deschis și spontan. Sistemul auto ne ia strada de sub picioare și ne-o vinde înapoi cu prețul petrolului. Dictatura automobilului privilegiază timpul în defavoarea spațiului, corupându-le și reducându-le pe ambele la o obsesie a vitezei.

Ateliere pentru copii la Street Delivery 2016

La eveniment te asteapta pe toata perioada ateliere pentru copii in sectiunea JUNIOR a programului:

  • Povestea Meseriilor Pierdute
  • Mame Meseriase
  • Traditii si Mestesuguri prin ochi de copil
  • ArtRotary Cismigiu
  • Tenda – Atelier de Descusut Lumi
  • Happiness suits me!
  • Alchimia Plantelor

Vezi mai jos programul Street Delivery 2016


Citeste si:

9 jocuri pentru copii de peste 5 ani. Idei de activitati distractive in casa

Ratusca cea urata. Desene animate online

Unde mergem cu copilul in weekend 11-12 iunie 2016

Cum crezi ca va arata copilul tau ca adult?  


 

Program si harta Street Delivery 2016

Street Delivery 2016 program

Street Delivery 2016 program

Străzile aparțin oamenilor. Ei trebuie să le apere și să intre din nou în posesia spațiului public. Traficul suntem noi!

Detalii eveniment aici: street.delivery

Detalii Eveniment

Perioada:
10-12 Iunie 2016

Orasul:
București

Detalii Locație

Carturesti

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str Arthur Verona 13 -15

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL