Miniatur Wonderland. Incredibila Lume Miniaturală din Hamburg

VIDEO. Miniatur Wonderland este un muzeu incredibil din Hamburg, un proiect mamut care intenționează ca treptat să recreeze lumea în miniatură. Muzeul oferă o experiență impresionantă atât pentru copii cât și pentru adultul care își dorește să se reconecteze cu copilul din el pentru câteva ore de vizitare. Vezi mai jos un playlist cu 11 prezentări video ale zonelor de vizitat la Miniatur Wonderland.

Proiectul Miniatur Wonderland a început în anul 2000 și a ajuns în prezent în Guiness Worlds Records ca având cea mai lungă cale ferată miniaturală. Proiectul cuprinde 1.490 m² de machete care reproduc în miniatură țări, zone sau orașe spectaculoase din întreaga lume. Vizitatorii pot descoperi peisajul Germaniei centrale, orașele Hamburg, Roma sau Veneția, zone din Scandinavia și țări precum SUA sau Elveția și chiar orașul imaginar Knuffingen și aeroportul acestuia. Până la finalul lui 2019 creatorii construiesc Franța și Provence dar lucrează și la zone din Africa!

Vezi și: 19 Cele Mai Mişto Locuri de Joacă din Lume la Care să Mergi cu Copilul

Calitatea detaliilor machetelor construite se justifică și prin cele 21 de milioane de euro și 760.000 de ore de muncă investite până în prezent. Machetele cuprind scenarii reprezentative dar și inedite din viața de zi cu zi a fiecarei zone. Ambuteiaje în Italia, Carnavalul din Veneția, un scenariu de incendiu în orașul Knuffingen, spărgători de bănci în acțiune, modele variate de avioane care decolează și aterizează într-un aeroport cu toate detailiile posibile, apariții de farfurii zburătoare și multe alte scenarii ce se petrec în 15 minute cât durează o zi, urmând ca acțiunea să continue pe timpul nopții miniaturale. Nu mai puțin de 200 de butoane îi așteaptă pe vizitatori să declanșeze scenariile pregătite.

Cifrele sunt impresionante: 260.000 de figurine, 42 de avioane, 9250 de mașini de tot felul, 1040 de trenuri care merg pe o rețea de cale ferată miniaturală de 15.400 de metri, 1380 de semne de curculație, 4110 de clădiri și 130.000 de copaci.

Îți recomandăm: 20+ Restaurante cu Loc de Joacă pentru Copii în Bucuresti

Vezi un playlist cu 11 prezentări video ale zonelor de vizitat la Miniatur Wonderland:

Atelierele de construcție sunt deschise accesului vizitatorilor împreună cu expozițiile în sine, pentru ca admiratorii să înțeleagă mai bine modul în care muzeul prinde viață.

Accesul în muzeu costă 7,5 euro pentru copii sub 16 ani și 15 euro pentru adulți. Copiii care nu depășesc înca un metru au acces gratuit în timp ce alte categorii de persoane defavoprizate beneficiază de prețuri avantajoase.

Vezi și: 1-2-3-4-5 Jocuri Offline cu Numere pentru Copii +7 ani. Calculăm și Ne Distrăm în Familie

Muzeul poate fi vizitat chiar și noaptea, când orașele prind viață datorită celor 385.000 de leduri luminoase. În plus organizatorii oferă din când chiar și experiențe culinare tradiționale în zonele miniaturizate.


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU