1-2-3-4-5 Jocuri Offline cu Numere pentru Copii +7 ani. Calculăm și Ne Distrăm în Familie

Îți oferim 5 jocuri cu numere pe care să le jucăm offline cu copiii mai mari de 7 ani. Facem calcule, exersăm dar ne și distrăm în familie.

Jocurile le captează celor mici interesul în mod deosebit în timp ce îi ajută să își dezvolte abilitățile de relaționare și intelectul.

🎲

1

GHICEȘTE NUMĂRUL

+7 ani  |  2 jucători

Jocuri cu Numere Offline pentru Copii +7 ani gokid numarul secretFolosind o numărătoare distractivă se alege jucătorul care începe jocul. Acesta alege în minte un număr și îl notează pe o tabelă care stă întoarsă. El nu îi comunică partenerului de joc numărul ci îi dă acestuia doar un interval larg în care se găsește numărul. Scopul jocului este ca partenerul să afle numărul din cît mai puține întrebări. La final răspunsul se verifică de pe tabelă și în dreptul numărului se noteaza numărul de întrebăr care a fost necesar. După care se inversează rolurile.

Ex: Jucătorul A alege în gând numărul 39, îl notează pe tabelă și oferă jucătorului B intervalul 1-100. Pentru a afla numărul, Jucătorul B pune întrebări de genul: Numărul e mai mare de 50? Numărul este impar? După ce Jucătorul B află numărul, se notează pe o tabelă de joc numărul de întrebări care a fost necesar pentru aflarea numărului. După care se inversează rolurile și jocul reîncepe.

Câștigă jucătorul care după un număr de runde însumează numărul cel mai mic de puncte.

Îți recomandăm: 99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior

2

NUMERE PE…SPATE!

+6 ani   |   2 jucători

Jocuri cu Numere Offline pentru Copii +7 ani gokid numere pe spateFolosind o numărătoare distractivă se alege jucătorul care începe jocul. Jucătorul A îi scrie jucătorului B pe spate, mare și apăsat, o cifră sau chiar un număr mare. Jucătorul B trebuie să ghicească numărul scris și să îl spună cu voce tare. O variantă avansată este cea în care numărul este înlocuit cu o operație aritmetică simplă (1+2) sau chiar cu litere. După prima rundă se inversează rolurile.

Citește și: 9 Nevoi Esenţiale ale Copilului de 7 Ani. Cum E Copilul şi Ce Trebuie Să Îi Oferim la Această Vârstă

3

PAR – IMPAR

+7 ani   |   2 jucători

Jocuri Numere Offline pentru Copii +7 ani gokid par imparCei doi jucători își împart numerele: spre exemplu jucătorul A va lua numerele impare iar jucătorul B pe cele pare. Cum se joacă Par-Impar: jucătorii își țin pumnii strînși iar la semnalul 1-2-3-ȘI! deschid în același timp unul dintre pumni sau amandoi, aratând un număr de degete la alegere.Se însumează numărul de degete arătat de ambii jucători iar totalul stabilește ce jucător a cîștigat: cel care avea numere PARE sau cel care avea IMPARE.

Exemplu cu câte o mînă: Jucătorul A are numere PARE iar jucătorul B are IMPARE. 1-2-3-ȘI! Jucătorul A arată 3 degete iar jucătorul B arată 1 deget. Total: 4. Câștigă jucătorul A care avea numere PARE.

Vezi și: Evenimente pentru Copii și Părinți Săptămâna Asta

4

BROASCA SARE

+7 ani   |   2+ jucători

Jocuri Numere Offline pentru Copii +7 ani gokid joc broasca sarePrintr-o numărătoare distractivă alegem jucătorul care începe jocul. Acesta spune „Broasca sare de la 10 la 20, la 30, la 40, la….” iar ceilalți jucători trebuie să ghicească numărul care continuă șirul. În exemplul dat numărul este 50. Cine ghicește primul numărul câștigă runda și acumulează 1 punct și propune următorul șir.

Alte exemple de șiruri:

  • „Broasca sare de la 100 la 99, la 98, la 97, la….” (Răspuns 96)
  • „Broasca sare de la 2 la 4, la 6, la 8, la….” (Răspuns 10)
  • „Broasca sare de la 5 la 10, la 20, la 40, la….” (Răspuns 80)
  • „Broasca sare de la 10 la 2, la 20, la 4, la 40, la….” (Răspuns 8, soluție: /5 x 10 )

Vezi și: 7 Animaţii Simpatice cu Roboţi. Scurtmetraje 2D și 3D

5

30 STOP!

+7 ani   |   2+ jucători

Jocuri Numere Offline pentru Copii +7 ani gokid 30 stop signFacem aritmetică cu zaruri. Jucătorul A aruncă 2 zaruri și notează suma obținută. Apoi aruncă cu zarurile și Jucătorul B și notează și el suma obținută. Atenție însă la regula: 6 se scade, nu se adună! Runda se termină dacă unul dintre jucători ajunge la 30. Însă cel care o face primul a pierdut! Și bineînțeles celălalt a câștigat.

Ți-au plăcut cele 5 jocuri cu numere de jucat offline?

13 Jocuri în 3: Strategie și Adrenalină cu Jocuri de Masă Inedite

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU