Opera comica pentru copii

   

  Începând cu anul 2009, OPERA COMICĂ PENTRU COPII a devenit administrator al Teatrului din Calea Giuleşti nr. 16, locaţie care invită micii melomani în fiecare zi de luni şi marţi la orele 11.00 şi 13.00 şi unde pot fi aplaudate capodopere ale literaturii româneşti şi universale, tinere vedete ale scenei lirice, cunoscuţi dirijori, regizori şi coregrafi.Nepot al lui Ion Creanga, arhitectul Horia Creangă se naşte în 1892. În 1913 intră în Şcoala Superioară de Arhitectură, dedicându-se pasiunii sale. În 1919 pleacă să studieze la Paris la Ecole des Beaux Arts. Acesta este atras în mod special de arhitectura veche din Egipt, dar îl studiază cu plăcere şi pe Le Corbusier. În 1924 obţine diploma de Beaux Arts, Umbdenstock angajându-l în birourile de arhitectură ale companiei de căi ferate din Nord, dar în 1927 revine în ţară. Meritul principal al arhitectului este că a construit primele imobile publice moderniste din România, urmărind armonia volumelor, sobrietatea severă a elementelor, voita absenţă a ornamentelor, obţinând frumuseţea aproape exclusiv prin armonia maselor arhitecturale. Actualul sediu al Operei Comice pentru Copii, proiectat între anii 1927-1929. a găzduit Teatrul Muncitoresc C.F.R. Giuleşti, actualul Teatru Odeon.

  opera-comica-pentru-copii

  Echipa Operei comice pentru copii este alcatuita din :

  opera-comica-pentru-copii

  Felicia Filip -director general

  opera-comica-pentru-copii

  Madalina Cioaca-director adjunct

  opera-comica-pentru-copii

  Emil Pantelimon-director comunicare

  Opera comica pentru copii organizeaza diverse spectacole si participa deasemenea cu diferite opere de teatru la festivaluri, turnee internationale.

   

  opera-comica-pentru-copii opera-comica-pentru-copii opera-comica-pentru-copii

  EVENIMENTE ANTERIOARE

  Programul de spectacole la Opera Comică pentru Copii în anul 2019. Spectacolele din timpul săptămânii sunt dedicate exclusiv grupurilor organizate. Pentru bilete și abonamente accesează http://www.operacomica.ro/bilete/. ◊ Program spectacole în...

  🎉 Aflat la a cincea ediție, Festivalul Opera Copiilor sărbătorește ziua tuturor copiilor și aduce numeroase activități și surprize la sediul nostru, inclusiv în...
  flautul-fermecat

  Flautul fermecat este un spectacol muzical la Opera Comica pentru Copii, care contribuie la educatia muzicala a copiilor.
  DISTRIBUIE
  Articolul precedentAteneul Roman
  Articolul următorAcademia de Creativitate Feel smart
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!