Palatul National al Copiilor

  In Palatul National al Copiilor se desfasoara diferite activitati educationale si artistice ale copiilor din invațamantul preuniversitar.

  Palatul National al Copiilor este o clădire amplasată în Sectorul 4 al Bucureștiului, în apropierea Parcului Tineretului.

  Activitatea în noul palat a început la 1 septembrie 1985, iar inaugurarea oficială a fost la 1 iunie 1986, fiind prezentă familia Ceaușescu. Clădirea, cu o o suprafață totală de 17700 mp, a purtat până în 1989 denumirea de „Palatul Pionierilor și Șoimilor Patriei”. Colectivul arhitecților care au proiectat construcția a fost premiat în 1985 cu Premiul Uniunii Arhitecților.

  Din punct de vedere administrativ Palatul National al Copiilor este împărțit în mai multe sectoare:

  • sectorul de spectacole (format dintr-o sală de 800 de locuri, scenă si anexe
  • sectorul pentru cercurile tehnico-aplicative și cultural artistice (informatică, modelism, limbi străine, orchestră, ansamblu coral, fanfară, coregrafie, arte plastice, teatru, acvaristică, etc)
  • sectorul destinat sporturilor (gimnastică, dans sportiv, dans modern, judo)
  • sectorul pentru activități metodice (200 locuri pentru teatru, conferințe, seminarii, proiecții, simpozioane)
  • Observatorul Astronomic al Copiilor (al doilea centru ca dotare după Observatorul Astronomic al Academiei Române),
  • sectorul pentru spații tehnice și administrative

  Website: http://www.palatulnationalalcopiilor.ro/

  Sursa: wikipedia.org

  Detalii Locație

  Oraș:
  Bucuresti

  Adresa:
  Tineretului 8-10

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU