Parcul Alexandru Ioan Cuza

  Cu o suprafata de aproximativ 85 Ha, Parcul Alexandru Ioan Cuza este unul dintre cele mai mari parcuri din București.

  Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut și ca Parcul Titan sau Parcul IOR) este un parc din București, din Sectorul 3. Acronimul unuia dintre numele alternative ale parcului, IOR, provine de la numele fabricii Întreprinderea Optică Română, aflată în vecinătate.

  Parcul IOR actualmente Parcul Alexandru Ioan Cuza este situat în partea central-estică a Bucureștiului, în sectorul 3, în perimetrul delimitat de străzile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Câmpia Libertății, C-tin Brâncuși, Baba Novac și Nicolae Grigorescu. Este locul de recreere pentru locuitorii cartierelor Titan, Dristor.

  Amenajarea parcului a început în 1965 și s-a terminat cinci ani mai târziu. Înainte de amenajare, secțiunea dinspre str. Baba Novac purta denumirea de „Reconstrucții”, iar sectorul dinspre Bd.Camil Ressu (fost Ion Șulea) se chema „Flax”.

  În Parcul Alexandru Ioan Cuza se află Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” construită din lemn în stil maramureșan între anii 1994-1996.

  În Parcul Alexandru Ioan Cuza se află Lacul Titan, un lac de origine naturală despărțit de podul Liviu Rebreanu în două segmente, numite Lacul Titan 1 și Lacul Titan 2. Pe lac există cinci insule, numite „Insula Pensionarilor”, „Insula IOR”, „Insula Câinilor”, „Insula Trandafirilor” și „Insula Înecaților”.

  Sursa: wikipedia.org

  Detalii Locație

  Oraș:
  Bucuresti

  Adresa:
  Strada Liviu Rebreanu/Baba Novac/Nicolae Grigorescu

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU