Parcul Romniceanu

  Parcul Romniceanu din Bucuresti a fost amenajat de primaria sectorului 5 in cartierul Cotroceni, pe un teren in panta accentuata

  Aflat lângă Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Parcul Romniceanu se gaseste intr-un loc cunoscut în trecut sub denumirea „la Țăcălie”, termen arhaic însemnând vârf (ascuțit) de deal.

  Parcul Romniceanu este un parc îngust și lung, cuprins între strada Alexandru Vitzu, (1852-1902), zoolog român, membru corespondent (1897) al Academiei Române, la partea superioară a dealului, și strada Doctor Mihail Romniceanu (1891-1960), fost licențiat în drept, cu studii la Paris, avocat, profesor la Facultatea de Drept din București, politician, de la care și-a luat numele și parcul, la poalele dealului, unde se termină și albia majoră a Dâmboviței.

  Parcul Romniceanu are mulți arbori, destul de bătrâni, printre care trec două alei longitudinale și trei alei transversale, toate asfaltate, dotate cubănci și iluminat public, iar în zona centrală există un spațiu de joacă pentru copii și o fântână arteziană.

  Fântâna arteziană, al cărei bazin are diametrul de 14 m, este construită din beton placat cu marmură. Apa este proiectată, printr-un con cu 250 de duze, în 14 stiluri de jocuri cu apă posibile, până la înălțimea maximă de 7 m. Spectacolul poate fi iluminat cu 60 de proiectoare subacvatice cu filtre în 6 culori diferite.

  Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Parcul_Romniceanu

  Detalii Locație

  Oraș:
  Bucuresti

  Adresa:
  Strada Doctor Dimitrie Drăghiescu

  DISTRIBUIE
  Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 11 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU