Primii pasi in arta – Atelier pentru copii

17:00:00 - 18:00:00
Sâmbătă 21 Septembrie 2013

Cursuri copii 4 – 6 ani: Atelierul pentru copii “Primii pasi in arta” organizat de Fundatia Calea Victoriei.

Structurat asemenea cursurilor de educatie si tehnica plastica din scolile de arta, acest atelier a fost gandit si adaptat special pentru copiii cu varste intre 4 si 6 ani, prescolari.

Aceste activitati de copii se desfasoara pe parcursul a 5 sedinte, care au loc saptaminal, in fiecare sambata de la ora 17.

Aflati in plin proces de dezvoltare a imaginatiei si de descoperire a talentelor native, copiii de aceasta varsta au nevoie sa fie implicati in procese creative si ludice cat mai variate, care sa le ofere o gama cat mai bogata de experiente senzoriale.

Pe parcursul celor 5 intalniri, copiii se vor familiariza atat cu tehnici de desen si pictura, cat si cu alte tehnici plastice precum colajul, modelajul, sculptura. Pornind de la ideea de joc, explorand teme si materiale diferite, copiii vor invata sa fie atenti, sa observe, sa isi organizeze si sa interpreteze artistic propriile experiente si sa se exprime prin alte metode decat cele lingvistice.

Fiecare atelier va fi o alta experienta vizuala, o noua intalnire cu un material sau o tehnica artistica pe care la gradinita sau in scoala nu au timpul sau ocazia sa o experimenteze, invatand alaturi de lector cum sa improvizeze, cum sa fie spontani si cum sa isi foloseasca imaginatia, exprimandu-se artistic intr-un mod cat mai personal.

Atelierul 1 – Universul semnelor
Descoperirea semnelor de expresivitate plastica (punctul, linia, pata de culoare). Culorile primare, culorile secundare. Tehnica amprentei

Atelierul 2Natura si lumea din jurul meu
Culorile complementare. Descoperirea lumii inconjuratoare prin intermediul formelor desenate si pictate

Atelierul 3Obiectele din jurul nostru (ceramica)
Exersarea abilitatilor manuale si educarea perceptiei in spatiu. Familiarizarea cu cele trei dimensiuni prin modelarea unui vas

Atelierul 4Exercitiu de imaginatie
Familiarizarea cu concepte specifice sculpturii. Modelarea unui personaj fantastic din pasta de modelaj cu uscare la aer

Atelierul 5 – Misterul formelor ascunse

Confectionarea unor minunate masti de carnaval folosind tehnica colajului. Descoperirea contrastelor (cald-rece, inchis-deschis, clar-obscur, contrastul culorilor in sine). Decorarea obiectelor utilizand diferite materiale.

Fiecare sedinta dureaza o ora.

NOTA: Va rugam sa tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.

Lector: Teodora Varzaru

Cost: 225 ron (include materialele de lucru)

Cost redus: 200 ron (cu card de fidelitate)

Numar maxim persoane: 14

Detalii despre structura atelierelor si inscriere AICI.

 

Inscriere la [email protected]

 

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 21 Septembrie 2013

Program:
17:00:00 - 18:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Scoala de Arte si Maniere

Județ:
Sector 3

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str Popa Soare, nr. 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL