Prin tara după taratoare.Pentru micii exploratori

11:00:00 - 11:00:00
10-13 Octombrie 2012

 

Activitatile pentru copii pot fi uneori nu doar distractive dar si periculoase, daca micutii sunt lasati singuri sa exploreze viata târâtoarelor, de exemplu. De accea, Muzeul Antipa ii invita pe copiii dornici de senzatii tare, Sambata 13 octombrie, sa participe la o „excursie” – Prin ţară după târâtoare-  in cautarea de serpi si soparle prin muzeu.

Micutii care vor sa afle cat mai multe despre viata taratoarelor vor porni alături de herpetologul muzeului dr. Alexandru Iftime in căutarea de amfibieni şi reptile,  de la ţărmul mării pe crestele munţilor, prin peisaje frumoase, pe urmele unor specii puţin cunoscute.

Exploratorii vor pătrunde, în laboratorul cercetătorului, îl vor însoți imaginar într-o campanie de observare și colectare de broaște, șerpi și șopârle și vor învăța să deosebeasca speciile între ele după culori, dimensiuni, desene și alte caractere morfologice.

Speciile de amfibieni şi reptile sunt de interes pentru cercetător nu doar prin frumuseţea formelor şi culorilor, nu doar prin senzaţionalul speciilor veninoase (la noi în ţară – viperele), ci mai ales prin aceea că, toate aceste „târâtoare” sunt specii periclitate, indicatori foarte preţioşi asupra calităţii mediului.

Despre acestea, dar și despre rolul acestor viețuitoare în economia naturii, despre cum am putea să le încetinim sau să le oprim dispariția veți afla numai dacă, și în această sâmbătă, veți avea curiozitatea de a vedea ce se ascunde ”La Antipa, în spatele ușilor închise”.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 50 de locuri la telefon: 021.312.88.26, int. 316 sau pe e-mail: [email protected]

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi și studenț i – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulți – 20 de lei.

Informaţii suplimentare despre programe educație: dr. Aurora Stănescu, e-mail: [email protected], 0723.149.694

 

Detalii Eveniment

Perioada:
10-13 Octombrie 2012

Ora incepere:
11:00:00

Ora terminare:
11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL