Puterea relatiilor. Conferinta cu Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy

Sâmbătă 10 Octombrie 2015
București

Puterea relatiilor – Calatoria de la vina catre vulnerabilitate si vindecare. Conferinta cu Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy, 10 octombrie 2015, Bucuresti

Otilia Mantelers, expert in parenting, si Gaspar Gyorgy, psiholog clinician, sustin in tandem prima conferinta din Romania despre „Puterea relatiilor. Calatoria de la vina catre vulnerabilitate si vindecare”! Evenimentul, la care sunt asteptati 400 de parinti si specialisti din toata tara, are loc pe 10 octombrie 2015, in Bucuresti.

In contextul in care perfectionismul este, in zilele noastre, foarte apreciat si orice forma de vulnerabilitate este pedepsita, criticata, judecata sau respinsa, este extrem de dificil pentru orice persoana sa ramana echilibrata. Mai mult, orice semn de frica, ezitare, greseala sau neputinta este aspru sanctionata de cei din jur.

puterea relatiilor, conferinta otilia mantelers si gaspar

 

S-a ajuns astfel ca, la nivel mondial, 4 din 15 persoane adulte, sa sufere de anxietate sau orice forma de depresie („Global Health Estimates 2014” – Organizatia Mondiala a Sanatatii), in timp ce peste 760.000 de copii romani, din aproximativ 3,8 milioane, au o tulburare de sanatate mintala (estimari furnizate de Organizatia Salvati Copiii Romania).

Conferinta „Puterea relatiilor” va demonstra ca vindecarea de vina este posibila prin traversarea procesului de vulnerabilitate. „Filosofia noastra este aceea de a porni de la propria persoana atunci cand ne este greu si a descoperi ranile care s-au activat in noi insine. Aceasta perspectiva este valabila si daca apar probleme in relatia de cuplu sau relatia parentala. Este timpul sa indraznim sa fim vulnerabili sa ne acceptam limitarile, durerea, traumele, momentele de imaturitate si sa alegem sa ne cultivam lumea interioara prin tehnicile vindecarii sufletesti”, spune Gaspar Gyorgy, presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie.

Acest proces de vindecare propus de cei doi vorbitori ai conferintei porneste de la reflectarea asupra trecutului fiecaruia dintre noi, pentru a scoate la suprafata durerile nespunse ale copilariei. „Cand suntem mici, in functie de perspectivele care vin din partea adultilor responsabili din jurul nostru, invatam ce este acceptabil si ce este de ascuns. Ajungem astfel sa avem un <sine fals>, sa fim ceea ce vor ceilalti sa fim, fara sa indraznim sa ne asumam ceea ce suntem sau simtim cu adevarat. Iar pentru a depasi aceste limitari psihologice avem nevoie sa le intelegem de unde vin si cum ne-au afectat. Acesta este demersul prin care incepem sa ne cultivam pretuirea autentica de sine, sa vedem de unde am pornit si unde am ajuns”, completeaza Otilia Mantelers, Parenting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting, psiholog in formare si specialist in joaca terapeutica cu copiii de la 0 la 10 ani.

Conferinta dureaza 4 ore si este structurata in doua parti.

Pretul conferintei este de 150 lei de persoana.

Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy sunt curatorii conferintelor internationale sustinute in Romania de specialisti renumiti la nivel mondial: Harville si Hellen Hunt, dr. Daniel Siegel si Michael Thompson. Pana acum, peste 2.500 de parinti romani si peste 1.000 de experti au beneficiat, prin participari la conferinte si cursuri de parenting, de expertiza celor doi.

Otilia Mantelers este considerata una dintre cele mai apreciate experte nationale in parenting si sanatate relationala. Specializata in tehnici de lucru focusate pe joc si conectare emotionala, Otilia a resit sa readuca echilibrul in multe familii din Romania, iar conferintele sale au devenit o sursa de inspiratie pentru numerosi specialisti in educatie, psihologie si psihoterapie. Sotie si mama implicata, reuseste sa imbine intr-o maniera excelenta echilibrul dintre viata de familie si cariera profesionala, iar cei trei copii ii sunt o sursa inepuizabila de creativitate si reinventare personala”, spune Gaspar Gyorgy despre Otilia Mantelers.

Gaspar Gyorgy, fondatorul si presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie, este apreciat drept unul din cei mai de renume psihologi si psihoterapeuti de familie din Romania, care porneste noi trenduri in sanatatea relationala la noi in tara.  Munca lui vindecatoare cu persoanele si familiile pe care le-a calauzit in procesul terapeutic, studiile sale neincetate in domeniul relatiilor interpersonale, conferintele cu specialisti internationali pe care le-a organizat, l-au facut sa fie specialistul de referinta in domeniul psihologiei in Romania. Gaspar este unul din cei mai ardenti promotori ai mindfulness-ului relational, al terapiei IMAGO de familie si crede cu tarie in puterea relatiilor interumane de a vindeca fiinta umana si de a crea o lume mai buna” raspunde, in oglinda, Otilia Mantelers.

Va invitam sa construim impreuna sanatatea relationala in Romania!

Modalitate de plata – Transfer bancar
Beneficiar: Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie
Cont: RO31BTRL03101205S05930XX
Banca Transilvania S.A.
Informatii complete pe site: http://paginadepsihologie.ro/events/puterea-relatiilor-cu-otilia-gaspar/

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 10 Octombrie 2015

Program:
00:00:00 - 00:00:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL