Review. Curs de rezolvare a conflictelor cu copiii in 3 pasi

Cum sa devin un parinte mai bun? Momente de introspectie la cursul de parenting al Alinei Galoiu, instructor Aware Parenting

cum-saAm participat cu nerabdare si insetata de informatie la primele 2 sesiuni din cursul de parenting ” Curs de rezolvare a conflictelor cu copiii in 3 pasi” organizat de Alina Galoiu, instructor Aware Parenting.

Cand m-am inscris i-am spus fetitei mele ca ma duc la un curs care ma invata cum sa fiu o mama mai buna iar ea mi-a spus “ De ce mami, ca tu esti o mama buna!” Raspunsul ei m-a bucurat nespus si totusi cred ca intotdeauna este loc de mult mai bine.

Sa fiu un parinte bun, o mama mai buna, sa pot gestiona mai bine relatia cu copilul meu care pe masura ce creste nu numai ca are alte nevoi  dar apar situatii cu care nu m-am mai confruntat inainte, este ce mi-am dorit intotdeuna. Sa fiu un parinte mai bun decat parintii mei, desi nu pot spune ca nu au fost parinti buni si ii iubesc nespus. Sa imi cresc copilul ajutandu-l sa se descopere, sa ii insuflu increderea in ea, sa nu o conditionez, sa nu o programez pentru viata asa cum mi-as dori eu ci sa ii ofer libertatea de a fi ea, unica.

Sa fiu un parinte autentic.

Cursul tinut de Alina, mama si ea, o persoana calda si deschisa, mi-a oferit multe raspunsuri la situatiile cu care ma confrunt.  Mi-a reamintit ce inseamna sa fii un parinte autentic si cum sa fac asta. Mi-a reimprospatat alternativele pe care le am la o pedeapsa sau o recompensa si motivele pentru care nu este bine sa le folosesc. Am invatat cum sa nu imi laud copilul pentru ca el nu are nevoie  de laude ci sa stie ceea ce simt eu fata de realizarile lui. Am invatat cum sa nu pun etichete  copilului meu ci sa fac referire doar la comportamentul lui. Chiar si ca este ok sa gresesti si chiar sa ii ceri scuze copilului tau pentru ca ai avut o zi mai proasta si nu stai tocmai bine la capitolul rabdare in acel moment!

Si ar mai fi multe de zis!

Astept cu nerabdare urmatoarea sesiune iar pana atunci mi-am facut si o tema pentru acasa: am lipit prin toata casa mici stickere cu ONSC – observatie, nevoie, sentiment, cerinta. Asta pana va deveni o obisnuinta modul de abordare Aware Parenting.

Sunt fericita ca pot fi un parinte autentic! Multumesc Alina!

Gabriela Hobeanu- fericita mamica a Anei Erika, 7 ani

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU