Schimbul de garda @ Piața Unirii Timișoara

Duminică 05 Mai 2019
Timisoara

Dragi prieteni ai Regimentului de Garda al Timișoarei, vă anunțăm că vom susține spectacolul schimbării de gardă în fiecare duminică între orele 18:00 si 19:00.

După cum s-a putut observa, spectacolul nostru se derulează de fiecare data astfel:

– Trupa condusa de un ofițer ajunge în Piața Unirii unde instalează santinelele în posturile de pază și pregătește tunul, după care se întoarce in marș la sediul regimentului.

– După aproximativ 15 minute, Garda în efectiv complet revine in sunet de tobe in Piața Unirii, unde intra pe Marsul lui Eugeniu de Savoya.

– Urmează mânuirile de arme in conformitate cu cele care se practicau acum 300 de ani in armata printului.

– In poziția cu armele pentru “ONOR”, se ridică drapelul tricolor pe catarg în acordurile Imnului Național al României.

– Se trece apoi la schimbul efectiv al militarilor din garda.

– La comandă, se va efectua o salvă de tun simbolică.

– În final, unuia dintre spectatori i se va înmâna un atestat care certifică faptul că a asistat, în data respectivă, la spectacolul schimbării de gardă al Regimentului de Gardă al Timișoarei.

– Militarii gărzii se deplasează la Bastionul Theresia și apoi revin in Piața Unirii pentru retragerea tunului și preluarea santinelelor.

– Militarii se retrag în cazarma din Piața Libertății. În cazul în care aglomerația și evenimentele o permit, Garda poate efectua și o defilare prin Piața Victoriei înainte de a se retrage în cazarmă.

La spectacolele schimbului de gardă din acest an vor participa și câteva doamne, soții ale colegilor, care reprezintă „vivandierele”. Vivandierele erau soțiile militarilor, care îi însoțeau peste tot, în toate campaniile militare și care aveau rolul de a-i îngriji in cazul în care erau răniți, le îngrijeau hainele și le asigurau hrana lor și copiilor.
De asemenea, la tobe vom avea trei copii, așa cum se întâmpla și acum 300 de ani, când erau considerați prea mici pentru luptă, dar suficient de mărișori pentru a bate tobele.

ATENȚIE: În caz de timp nefavorabil (ploaie sau alte intemperii), spectacolul schimbului de gardă se anulează.

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 05 Mai 2019

Program:
18:00 - 19:00

Orasul:
Timisoara

Detalii Eveniment Recurent

Schimbul de garda @ Piața Unirii Timișoara este organizat în perioada 07 Aprilie - 05 Mai 2019; Duminica în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Timisoara!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL