Scurtmetraje de la TIFF @ Grădina cu filme

14-15 August 2019
București

Miercuri, 14 august, și joi, 15 august, de la ora 21.00, în programul Seara Filmului Românesc, vor fi proiectate scurtmetraje din programul Zilele Filmului Românesc selectate în Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF):

Afganistanii/The Afghanistans, regia Adrian Silisteanu, „Albastru şi roşu, în proporţii egale”, regia Georgiana Elena Moldoveanu, „Celed”, regia Anghel Damian, Extrasezon, regia Ion Ioachim Stroe, Opinci, scurtmetraj de animație, regia Anton Groves & Damian J Groves.

După proiecția din seara de 14 august, o parte dintre realizatorii scurtmetrajelor va fi prezentă pentru o conversație cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

Afganistanii
Regie: Adrian Silișteanu
Cu: Ioan Paraschiv, Bogdan Nechifor, Șerban Pavlu
Focuri de armă sporadice se aud printre ruinele unui sat abandonat, care însă pentru autorități reprezintă un obiectiv cu o miză uriașă. Tocmai de aceea, doi tineri se văd nevoiți să negocieze cu încrâncenare atât soarta acestei așezări, cât și propriul lor viitor.

Albastru şi roşu, în proporţii egale
Regia: Georgiana Moldoveanu
Cu: Miruna Blidariu, Bogdan Albulescu, Florentina Țilea
Ana și Ștefan aniversează un an de relație. Alt fel de relație, alt fel de aniversare și un cadou neobișnuit. Ana este de acord să fie mamă-purtătoare a copilului pe care Ștefan și soția lui nu-l pot avea. Mult prea târziu, Ștefan își dă seama că de fapt își dorește altceva.

Celed
Regie: Anghel Damian
Cu: Adrian Titieni, Costel Cașcaval, Răzvan Timuș
Viața unui băiat de 7 ani, ajutor de cioban, nevoit să se maturizeze forțat și să reziste traiului la stână pentru a supraviețui.

Extrasezon
Regie: Ioachim Stroe
Cu: Ana Ularu, Ovidiu Mihăiță
Doi oameni se trezesc pe o plajă pustie după un incident curios – niciunul nu ţine minte cum a ajuns acolo, nici cine este cealaltă persoană. Curând, unul dintre ei va trebui să facă faţă consecinţelor propriilor acţiuni.

Opinci
Regia: Anton & Damian Groves
Un tată îi povestește fiicei despre călătoria extraordinară pe care 4 tineri exploratori au făcut-o în jurul lumii. Fascinată de poveste, fiica descoperă că istoria este o împletire de realitate și ficțiune.

Detalii: https://www.facebook.com/events/2188462177930629/

Unde? Grădina cu filme – Cinema & More, Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, Bucuresti


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
14-15 August 2019

Ora incepere:
21:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL