Stele cazatoare si observatii astronomice – evadare nocturna din Bucuresti

11-12 August 2012

 

Pentru pasionatii de astronomie, Fundatia Calea Victoriei organizeaza o iesire nocturna in afara Bucurestiului, pentru a observa planetele Marte si Saturn (pana in ora 23), Luna si Jupiter (dupa ora 1). Participantii vor face cunostinta cu diversele corpuri ceresti din Galaxia noastra, ca stelele, stelele duble, roiurile stelare (globulare si deschise), nebuloasele si galaxiile, observabile prin telescop. Meteorii se pot observa numai cu ochiul liber.

Intre 11 si 13 august, Pamantul se va afla in coada rarefiata a cometei Swift-Tuttle. Cerul va fi brazdat de dare luminoase, stele cazatoare, mici particule de praf apartinand cometei, in special dupa miezul noptii.

Cu ocazia acestui eveniment astronomic, Adrian Sonka va invita in noaptea de 11 spre 12 august (sambata spre duminica) sa observati impreuna stelele cazatoare, dintr-un loc situat in afara orasului, departe de luminile care albesc cerul. In meniu : stele cazatoare, observabile cu ochiul liber si obiecte astronomice indepartate, vizibile prin telescopul manuit de Adrian Sonka.

Observațiile se vor face de pe câmp, printr-un telescop și cu ochiul liber, și vor fi însoțite de explicații. Îmbrăcămintea groasă este obligatorie (pantaloni lungi, maneca lunga, pantofi sport), izopren sau patura pe care sa va puteti aseza, lanternă cu lumină cât mai slabă (sau roșie).

Transportul in afara orasului se va realiza cu sprijinul celor care au masina si care vor avea amabilitatea de a-i transporta si pe cei fara mijloc de transport – organizarea pe masini va fi facuta de fundatie.

Cost: 40 lei

Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 30 lei

Întâlnirea are loc la ora 20:30 la statuia Aviatorilor. Programul de observații începe la 22:00 și se termina oficial la ora 2. Sunteti rugati de catre organizator sa nu intarziati pentru a nu rata evenimentele astronomice.

Participare pe baza de inscriere:  [email protected]

Detalii Eveniment

Perioada:
11-12 August 2012

Ora incepere:
20:30:00

Ora terminare:
02:00:00

Orasul:

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL