Stil de viata sanatos pentru elevii de liceu

Pe 24 februarie 2015 a avut loc lansarea proiectului „Sănătatea este o stare de bine. Tu eşti bine?”, cu participarea Andreei Marin. Astfel, 100 de elevi din patru licee bucureștene vor fi evaluati si selectati pentru a fi inclusi intr-un program pilot de antrenament și nutriție.

Proiectul se derulează în perioada martie-iunie 2015 și a fost iniţiat de către Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă în Educaţie și reunește în parteneriat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Kineto Bebe, Fundaţia Preţuieşte Viaţa, Sas Gym, F.I.T.N.E.S.S. CONCEPT, Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare, Restaurantul rawdia, Brutăria Companion. Implementarea proiectului s-a realizat prin implicarea sponsorilor principali: Kaufland Romania şi Bucovina.
Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 100 de elevi din patru licee ale Municipiului Bucureşti: Colegiul Naţional Ion Creangă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Colegiul Naţional George Coşbuc, Colegiul Economic Virgil Madgearu. Elevii, selectaţi şi evaluaţi în prealabil de către kinetoterapeuti, antrenori de fitness şi consultanţi în nutriţie, vor participa gratuit la un program de antrenament într-o sală de fitness şi vor urma un regim de alimentaţie pilot pe parcursul a trei luni. Tinerii vor fi însoţiţi în sala de fitness de antrenor, o dată sau de mai multe ori pe săptămână şi vor fi supravegheaţi de către kinetoterapeuţi pe toată durata proiectului.
„Sănătatea este o stare de bine. Tu eşti bine?” este un proiect pilot care se adresează elevilor de liceu ca acţiune de sensibilizare şi conştientizare a problematicii stilului de viaţă şi a regimului alimentar în rândul tinerilor. Scopul acestui proiect este de a stimula interesul  adolescenţilor faţă de adoptarea unei alimentaţii corecte  şi beneficiile consumului de alimente sănătoase, care pot reprezenta substitute ale preparatelor de tip fast-food. În egală măsură, scopul proiectului este de a creşte motivaţia tinerilor de a practica sport şi de a înţelege varietatea alternativelor sportive având în vedere nevoile specifice individuale.
Rezultatele urmărite prin intermediul proiectului sunt scăderea în greutate a unora dintre participanţi, dezvoltarea masei musculare a altora sau schimbarea stilului de viaţă şi conştientizarea necesităţii unui regim alimentar sănătos.
Proiectul se desfăşoară în trei etape:
Lansare – informarea şi selecţia elevilor în cele patru licee, în luna februarie 2015;
Programul de antrenament şi nutriţie şi evaluarea parcursului de efort al elevilor, în perioada martie-iunie 2015;
Prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul conferinţei de încheiere a proiectului, 1 iunie 2015.
Conferinţele şi sesiunile de informare sunt organizate de către Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă în Educaţie şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Partenerii  Restaurant rawdia şi Brutăria Companion îi invită pe elevi să deguste mostre de preparate raw-vegane şi organizează ateliere de informare cu privire la beneficiile alimentelor sănătoase cu ajutorul unor reţete demonstrative.
Compania Rio Bucovina s-a alăturat proiectului din dorința de a se implica în educarea elevilor de liceu, îndrumându-i pe aceștia către o abordare potrivită a unui stil de viață sănătos și echilibrat – sport, alimentaţie, hidratare. Bucovina susține sesiuni educative referitoare la importanţa unei hidratări corecte în fiecare zi, cu o apă de calitate şi pune la dispoziţie apa minerală naturală necesară hidratării elevilor în timpul programului de fitness şi alimentaţie. Bucovina promovează o atitudine responsabilă față de echilibrul vieții tinerilor de astăzi care îi va pregăti în relație cu provocările din viitor.
Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare din România „Optimum Cibum”, organizație cu o concepție unică, bazată pe conectarea simultană la trei misiuni: Prevenție, Educație și Protecție, va oferi tinerilor selectionați din cele patru colegii bucureștene informații și materiale despre un Mod de Viață Sănătos, despre o Alimentație Echilibrată, despre obținerea Stării de Bine prin mișcare, sport și consum corect, responsabil și fară excese, de produse alimentare bogate în elemente nutritive.
Andreea Marin va participa la conferinţa de lansare a proiectului în calitate de reprezentant al Fundaţiei Preţuieşte Viaţa şi va împărtăşi poveşti şi experienţe corelate cu tematica  proiectului, oferind, prin puterea exemplului, o motivaţie în plus pentru tinerii dornici să îmbrăţişeze în mod responsabil un stil de viaţă sănătos. Fundaţia Preţuieşte Viaţa s-a alăturat proiectului pentru a susţine importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos încă de la vârsta la care se află persoanele din grupul ţintă al acestei iniţiative.
Conferința de lansare a proiectului „Sănătatea este o stare de bine. Tu eşti bine?” se desfășoară astăzi de la ora 12.00 în sala de festivități a școlii postliceale Carol Davila din București. “Asociația pentru Dezvoltare Durabilă în Educaţie dezvoltă acest proiect pilot cu scopul atragerii cât mai multor tineri către un stil de viață sănătos și un regim alimentar disciplinat. Dorința partenerilor este aceea de a dezvolta, în baza rezultatelor obținute, un proiect mai amplu, cu finanțare europeană, care să extindă grupul țintă la un numar cât mai mare de elevi din mai multe regiuni ale țării”, a declarat Maria Ştefania Manea, Inspector Proiecte Educaţionale în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU