Tabere de Creatie si Dezvoltare Personala prin Coaching pentru Copii 2018, organizate de Clay Play Ceramica

Creative Coaching Camp – Tabere de Creatie si Dezvoltare Personala prin Coaching pentru Copii +8 ani

Taberele Creative Coaching Camp organizate de Clay Play imbina in functie de sezon activitatile de dezvoltare personala prin Coaching cu activitatile artistico-plastice, astronomia, schiul, drumetiile sau chiar antreprenoriatul.

Ideea taberelor Creative Coaching Camp a pornit de la dorinta de a integra activitatile de coaching in viata de zi cu zi a copiilor.

Si daca va intrebati de ce coaching si nu doar dezvoltare personala cum de altfel am si fost intrebati, este deoarece coachingul este despre a ne descoperi pe noi, despre perspective, despre cum putem gasi solutii la aceeasi problema doar privind lucrurile din alt unghi.

Am spune ca intrebarile de baza in coaching sunt: ”Cine esti tu cu ADEVARAT?” si ”Ce iti doresti cu adevarat?

Vrem ca toti copiii care vin in taberele noastre sa plece, e mult spus cu raspunsul la aceste intrebari, dar vrem ca ei sa inceapa sa isi puna aceste intrebari. Pentru ca acesta este punctul de plecare. Important este sa existe un start.

Taberele noastre sunt tabere care schimba vieti, tabere „pe bune” – si nu le-am numit noi asa, ci chiar ei, copiii – tabere in care coachingul se face, nu se preda. Totul este facut in joaca, pentru ca, pana la urma, acesta este felul in care copiii invata cel mai bine.

Ca si activitati incepem cu stabilirea unui cerc al increderii, cum il numim noi, in care copiii sa se simta in siguranta, liberi sa se se exprime asa cum sunt ei de fapt, liberi sa isi exprime emotiile si ceea ce gandesc, fara a fi judecati. Unul dintre motivele pentru care copii nu spun ceea ce simt sau fac este pentru ca nu le-am creat cadrul necesar in care ei sa stie ca nu vor fi certati ci doar ascultati, indiferent ce au facut. In acel moment ei se pot deschide complet fata de tine ca parinte, iar relatia parinte- copil va fi o relatie deschisa, autentica, CONSTIENTA.

Bazele coachingului sunt starea de Prezenta, Ascultarea si Nonjudecata. Sunt trei elemente care ne ajuta in fiecare clipa a vietii si care, cu cat le integram mai bine cu atat relatiile noastre cu lumea si cu noi insine vor fi mai bune.

Vara aceasta avem deja stabilite doua tabere Creative Coaching Camp in lunile Iunie si August:
– CREATIVE COACHING CAMP Editia a 4-a, 17-22 Iunie 2018
– Cu Cortul in CREATIVE COACHING CAMP, 26-31 August 2018

In tabere avem zilnic activitati in care copiii invata ce este starea de prezenta. Ce inseamna sa fie prezenti cu adevarat, indiferent de ceea ce fac. Practicam apoi ascultarea si invatam ce inseamna sa ascultam cu adevarat. La fel si nonjudecata. Clipa de clipa, in viata noastra de zi cu zi, putem practica aceste trei stari – ca sa le numim asa. Apoi invatam cum pot integra in viata noastra starea de prezenta, ascultarea si nonjudecata. Si cum devenim de fapt constienti de noi insine. Constienti de corpul nostru, de ceea ce  gandim, de modul in care reactionam, de ceea ce simtim.

Apoi, incet-incet, copiii incep sa se descopere pe ei insisi. Cum gandesc, ce tipare au, ce anume fac in mod constient si in mod inconstient, care sunt valorile lor, cum mintea ii poate ajuta sau incurca, cum se stabileste un obiectiv si cum fac ca sa il si urmareasca.  Isi descopera stilul de invatare, tiparele comportamentale si modul in care relationeaza. Invata diferenta dintre un obiectiv al mintii si un obiectiv al sufletului. Invata diferenta dintre ceea ce vor ei si ce anume se asteapta de la ei. Si multe altele…

„Autocunoasterea este un proces care, dupa parerea mea, nu are sfarsit. Si cu cat incepem mai devreme cu atat mai bine! Atunci cand ne cunoastem, cand stim cine suntem si ce vrem, totul devine mai clar! Incepem cu autodescoperiri urmate de acele momente de ”aha”, dupa care acceptam, invatam cum sa schimbam ceea ce nu este in beneficiul nostru si altfel, zi de zi, viata noastra se imbunatateste zi de zi. ” – Gabriela Hobeanu, Coach & Fondator Clay Play Ceramica

Copiii inteleg ca ei sunt creatorii propriei vieti si ca isi pot construi viitorul asa cum vor ei. Si ca nu suntem niciodata prea mici pentru a face asta.

Invata sa aiba incredere in ei. Invata ca in viata este despre alegerile pe care le facem si consecintele acelor alegeri. Apoi invata ca nu ii pot schimba pe ceilalti dar se pot schimba pe ei insisi. Cineva a spus odata „Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

Copiii pleaca din tabara cu sentiment de unicitate si credinta ca au in ei un potential infinit si ca nu este despre teorii si concepte ci despre a iti desena viata asa cum vrei tu. Si, daca tu crezi ca poti sau nu poti, exact asa este!

Putem trai intr-o lume mai buna. Schimbarile nu se intampla niciodata peste noapte, insa sunteti toti interconectati, iar semintele pe care le punem astazi in copiii nostri vor da roade peste ani, cand ei vor fi adulti. Si asta vrem! Cu totii!

Sa nu uitam ca schimbarea incepe intotdeauna din interior si se va reflecta in exterior!

Tabere Creative Coaching Camp vara 2018:

– CREATIVE COACHING CAMP 17-22 IUNIE

Creative Coaching Camps Editia a 4a
Pensiunea Piatra Craiului 3* – Plaiul Foii

TEMATICI ACTIVITATI COACHING:
*Mindfulness – practicarea starii de prezenta
*Meta cognitia si despre cum invatam eficient?
*Stare de Focusare sau constienta?
*Abecedarul Inteligentei emotionale
*Scrierea automata si tacerea mintii

TEMATICI ACTIVITATI CREATIVE
*Pictura pe canvas
*Pictura pe ceramica
*Desen
*Modelaj in lut

Inclus in costul taberei:
*Transport cu autocarul din Bucuresti
*Cazare si 3 mese/zi + gustare
*Activitatile creative
*Activitatile de Coaching
*Distractie, voie buna si aer curat

– Cu cortul in CREATIVE COACHING CAMP 26-31 AUGUST

Creative Coaching Camps Editia a 5a
Pensiunea Piatra Craiului 3* – Plaiul Foii

Intre 26 si 31 august 2018 mergem din nou in Plaiul Foii, la Adi si Anca, de la pensiunea Piatra Craiului. De data aceasta ne vom bucura de 6 zile si mai speciale, pentru ca, in curtea mai mult decat generoasa a coltului nostru de Rai, vom aseza frumusel corturile si vom petrece 2, 3, sau 4 nopti sub covorul de stele ce se intinde deasupra noastra.
Si ne vom antrena pentru ca in viata noastra sa inlaturam barierele mintii si sa cream, pas cu pas, cea mai buna varianta a noastra, intr-o lume in care nici macar cerul nu este limita!

In activitatile de coaching ne vom concentra pe:
* Descoperirea a ceea ce este cu adevarat important pentru noi acum si cum putem corela aceste VALORI actuale in contextul de invatare la care suntem implicati zi de zi – scoala
* Influenta mediul/anturajului/societatii asupra actiunilor si valorilor
noastre
* Tipul de invatare al fiecaruia dintre noi si cum putem sa obtinem maximum de eficienta in activitatile de invatare
* Elemente de self-coaching pentru a intelege ce anume ne motiveaza/demotiveaza in activitatile de invatare

In costul taberei sunt incluse:
– cazare si 3 mese/zi plus gustare
– activitatile de coaching
– activitatile artistico-plastice
– corturile

INSCRIEREA:
Trimite un email la adresa [email protected] sau apeleaza 0720 640 000

Mai multe detalii pe site-ul nostru: http://www.clayplay.ro/tabere


 RECOMANDARE

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU