Târg de Buna Vestire 2024 la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

22-24 Martie 2024
București

Vă invităm în perioada 22 – 24 martie 2024 la “Târgul de Buna Vestire ”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia sau Ziua Cucului, meşterii populari şi meşteşugarii prezenți la târg vor expune straie populare minuţios lucrate, vase din ceramică pictate cu motive tradiționale, icoane, covoare din lână vopsită vegetal, mic mobilier din lemn crestat, obiecte din lut, vestimentație din lână împâslită.

Artizani iubitori de frumos aduc tablouri, bijuterii din argint sau din flori presate, jucării și hăinuțe croșetate manual, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, obiecte de decor din lavandă, genți și accesorii din piele.

Din preparatele gastronomiei tradiționale vor fi aduse brânzeturi proaspete de capră, vinuri din struguri de soiuri nobile provenite din Dobrogea, Dealu Mare și Vrancea, palincă de gutui și de prune, diverse tipuri de zacuscă, prăjituri de casă, plăcinte și turtă dulce, dulcețuri pe alese, miere de mană.

Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor scoate la iveală costume populare autentice, carpete sau ștergare cu alesături. Cei care vor să își redecoreze casele în stil țărănesc vor găsi aici porți din lemn sculptate cu motive populare, roți de tors, copăițe și blidare.

Mâncare caldă pentru toate gusturile va fi preparată la fața locului: sarmale de post și de dulce, frigărui de curcan, bulz cu brânză de burduf, fasole cu ciolan, tocană de ciuperci, langoși cu smântână și kurtos kalacs cu nucă din belșug.

Program: zilnic între orele 10:00-18:00.

📍Muzeul Ţăranului Român

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/MuzeulTaranului

Detalii Eveniment

Perioada:
22-24 Martie 2024

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL