Târgul „100 de Tradiții Românești” la MȚR | 29 Septembrie – 1 Octombrie

29 Septembrie - 01 Octombrie 2023
București

Vă invităm în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023 la târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, din strada Monetăriei nr. 3. Intrarea la târg este liberă!

La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai multe regiuni ale țării. Vor fi expuse icoane pe lemn și pe sticlă, măști tradiționale, costume populare autentice, scoarțe viu colorate din lână vopsită vegetal, zgărdane și cingători, chimire și paftale, împletituri din sfoară, bundițe brodate.

Nu vor lipsi nici artizanii cu obiecte de decor din lemn pictat și din lut, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, lumânări din uleiuri organice, apă de trandafiri și de lavandă, lucrări de grafică, bijuterii din argint și din ceramică, jucării croșetate manual și figurine reprezentând personaje din povești, vestimentație și genți din piele naturală.

Din produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim afumături din carne de porc, brânzeturi proaspete și maturate din zona Clujului și a Teleormanului, uleiuri presate la rece, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, turtă dulce, diferite sortimente de miere și palincă, vinuri alese, sucuri de cătină și de aronia, înghețată artizanală, fructe şi legume de la producători.

Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute: lăzi de zestre, porți maramureșene, unelte de lucrat în gospodărie.
De cu zori ceaunele vor fi puse la foc pentru sarmale și gulaș de vițel. Pe grătar se vor rumeni păstrăvi și pastramă de oaie. Mustăria va fi deschisă pentru a lua la fața locului dulcea licoare a toamnei.

Copii au la dispoziție Atelierele de creație, unde pot face pictură pe lemn, medalioane de ceramică sau flori din lână împâslită. Detalii și înscrieri puteți obține la telefon 0723471440.

Program: 10,00 – 19,00.

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/627021579618564/

Detalii Eveniment

Perioada:
29 Septembrie - 01 Octombrie 2023

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
19:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL