Târgul „100 de Tradiții Românești” la Muzeul Satului

15-17 Noiembrie 2019
București

Fundaţia Kogaion 115 organizează târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada 15 – 17 noiembrie 2019. Program 10.00 – 18.00. Intrarea la targ este libera!

Vizitatorii sunt așteptați la târg de către meșterii populari și tinerii artizani participanți cu ceramică de Cucuteni, ii cusute cu mătase, icoane, măști populare, mic mobilier pictat, obiecte de decor din sticlă pictată, vitralii, gravuri, sculpturi în marmură, bijuterii din porțelan sau din alamă, cojoace și căciuli din blană naturală, vestimentație din lână împâslită, rochii de mătase sau bumbac pictate manual, hăinuțe din lână și jucării din lemn pentru copii, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale și bineînțeles flori proaspete. Fauritor de instrumente muzicale traditionale, mesterul Albu va incanta publicul cu doine cantate la fluier.

Toate regiunile țării sunt prezente prin produse gastronomice specifice fiecăreia. Prăjituri de casă, plăcinte şi cornete boiereşti, pâine coaptă pe vatră, brânzeturi de capră şi de oaie, murături și dulcețuri pe alese, diferite sortimente de miere, fructe şi legume proaspăt culese, sunt doar câteva din bunătățile care vă așteaptă să le descoperiți gustul.

Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii aduc la târg costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături.

Bucătarii vor găti mâncăruri din cele mai gustoase: borș de pește, sarmale și varză călită cu jumări și mămăliguță, mușchiuleț de porc la ceaun cu mujdei, ciuperci cu brânză de burduf, pastramă și păstrăv la grătar.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
15-17 Noiembrie 2019

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, Şos. Kiseleff nr. 28-30

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL