Teatrul Tandarica deschide stagiunea de spectacole 2015-2016

01-10 Septembrie 2015
București

Teatrul Tandarica deschide stagiunea de spectacole 2015-2016

În prima zi a toamnei, Teatrul Țăndărică își deschide porțile pentru cea de-a 70-a stagiune, continuând seria de evenimente aniversare “Țăndărică 70 de ani”.
Începând de marți, 1 septembrie, publicul este invitat la ultima parte a Stagiunii de Vară 2015, în cadrul căreia Teatrul Itinerant Țăndărică se va găsi, până pe 20 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor.
Teatrul Tandarica deschide stagiunea de spectacole 2015-2016

 


Evenimente trecute:

Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul LUMEA COPIILOR, sector 4

Marți 01.09 ora 11
Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul LUMEA COPIILOR
MOTANUL ÎNCĂLȚAT

adaptare de Cristian Pepino dupã Charles Perrault
Regia, scenografia şi ilustraţia muzicalã: Cristian Pepino
Costumele: Cristina Pepino
Distribuţia: Alina Teianu/Andreea Ionescu, Ioan Brancu, Gabriel Apostol, Mihai Dumitrescu/George Simian, Alina Petrescu/Eugenia Barbu

Montarea redă cu fidelitate întâmplările pline de haz şi umor prin care trec mezinul nedreptăţit de soartă şi năzdrăvanul său motan, în drumul lor spre bogăţie şi fericire. Păpuşi la paravan şi marionete uriaşe, măşti, pantomimă, muzică, un dialog interactiv între scenă şi sală – ne îndeamnă să evadăm în lumea poveştii lui Charles Perrault.

3+; 55 min

Miercuri 02.09 ora 11
Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul LUMEA COPIILOR
PĂCALĂ

Un text de Cristian Pepino după motive populare
Regia: Ioan Brancu
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bãlan
Distribuţia: Mihai Dumitrescu, Gabriel Apostol/Ioan Brancu, Alina Teianu/Daniela Ruxandra Mihai, Florentina Tănase, Alina Petrescu/Roxana Vișan, Marin Fagu/George Simian

Erou popular, sursă de inspiraţie pentru Creangă şi Slavici, Păcală adună înţelepciunea şi umorul omului simplu, muncitor, doar aparent prostuţ.
Păcală este pus în situaţii diverse, comice, se luptă cu reprezentanţii societăţii civile: jandarm, popă încercând să-i pedepsească conform justiţiei populare. În cele din urmă, sfârşeşte prin a fi el însuşi păcălit. La ŢĂNDĂRICĂ, spectacolul, pus în cheie parodică, este plin de haz, antrenant şi aduce în prim-plan lumea satului românesc. Copii învaţă să nu se lase păcăliţi, dar şi primii paşi ai unei hore româneşti! Aşa că, vă învităm la „Păcală”, „o reprezentaţie în care abundă situaţiile comice spre hazul micilor şi marilor spectatori.” (Veronica GHERASIM, „Cotidianul”) Şi nu e păcăleală!

4+, 55 min

Joi 03.09 ora 11
Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul LUMEA COPIILOR
LAMPA LUI ALLADIN

După o poveste din 1001 nopţi
Regia şi scenariul: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bãlan

În distribuţie: Marin Fagu, Mihai Dumitrescu/ Ioan Brancu, Cristian Mitescu/ Dan Codreanu, Graţiela Ene, Alina Teianu/Geo Dinescu, Roxana Vişan/Ioana Chelaru Popovici, Adrian Lefter/George Simian
Spectacolul surprinde momentul când Alladin este rugat de derviş să aducă o lampă fermecată, aflată într-o peşteră. De aici, decurg tot felul de aventuri, pline de haz. Noutatea este perfecta integrare a tehnicii digitale în structura spectacolului.

4+; 60 min

Vineri 04.09 ora 11
Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul LUMEA COPIILOR
CAPRA CU TREI IEZI

după Ion Creangă
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan

Distribuţia: Ioana Chelaru Popovici/Alina Petrescu, Cristian Mitescu, Liliana Gavrilescu/Dora Ortelecan Dumitrescu, Mariana Zaharia/Roxana Vişan, Marin Fagu/Florin Mititelu

În spectacol apar actori la vedere, păpuşi mari şi măşti, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. Regizorul a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la décor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică. Este un mod de a ne aduce aminte de rădăcini.

3+; 55 min
Sâmbătă 05.09 orele 10 și 12
Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul LUMEA COPIILOR
PINOCCHIO

după Carlo Collodi
Scenariu, regia şi animaţie digitală:Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Liliana Gavrilescu, Daniel Stanciu/Paul Ionescu, Mihai Dumitrescu/Marin Fagu, Petronela Purima, Roxana Vişan/Andreea Ionescu, Geo Dinescu/Daniela Ruxandra Mihai

Cine este Pinocchio?
În Pinocchio ni se povesteşte, la început, despre Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orăşel italian, care găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe povestea lui Pinocchio, o păpuşă de lemn, care trece printr-o mulţime de peripeţii, din care învaţă ce înseamnă să fii bun şi ascultător. Drept recompensă, „Zâna cea Bună” îl va transforma într-un băieţel adevărat. Povestea lui Pinocchio a devenit extreme de iubită de copii din întreaga lume, a fost tradusă în zeci de limbi, a cunoscut adaptări făcute de scriitori celebri cum ar fi Alexei Tolstoi şi numeroase ecranizări, mai ales de desene animate.

Pinocchio la Ţăndărică
În această nouă versiune, animaţia digitală ocupă un loc important, împletindu-se cu jocul la vedere al actorilor, cu păpuşile mari, cu măştile şi costumele extrem de sugestive. Fiecare personaj important are un fragment muzical descriptiv.

3+, 50 min
Duminică 06.09 orele 10 și 12
Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul LUMEA COPIILOR
RIDICHEA URIAȘĂ

Regie: Paul Ionescu
Scenografie: Dinu Carcalețeanu
Costume: Emilia Furduiu
Ilustrație muzicală: Andrei Gheorghiu
Distribuție: Mariana Zaharia/Simina Constantin, Petronela Purima/Eugenia Barbu, Florentina Tănase/Cristina Roșiianu, George Năstase/Paul Ionescu

Ridichea uriașă este un basm rusesc care ne încântă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele. Bunicul a pus în grădiniță o ridiche; și a crescut ridichea aceea mare, mare, cât capul omului, și mai mare. Într-o zi, bunicul a încercat să smulgă ridichea din pământ; și apucînd-o de frunze, trage și trage… dar ridichea nu s-a lăsat deloc. Moșul a chemat și pe babă. Baba s-a prins de mijlocul moșneagului, moșneagul de frunzele ridichii și trag, trag… dar ridichea nu s-a smuls. A chemat baba și pe nepoțică. Nepoțica s-a prins cu amîndouă mîinile de mijlocul babei, baba de moș și moșul de ridiche. Trag, trag, trag, dar ridichea nu s-a smuls. Nepoțica a chemat cățelușul. Cățelușul s-a agățat de poala nepoțicăi, nepoțica de mijlocul babei, baba de moșneag, moșneagul de ridiche și trag, trag, trag, dar ridichea nu s-a smuls. Vine și pisica să ajute și ea la scos ridichea. Tot nimic! Și a chemat pe șoarece. Se prinde șoarecele de coada pisicii, pisica de cățeluș, cățelușul de nepoțică, nepoțica de bunică, bunica de moș, moșul de ridiche și trag, trag… si ridichea s-a smuls.

Spectacolul de la Țăndărică este interactiv, vesel, colorat, inventiv și ar putea avea ca subtitlu: “Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulţi puterea creşte”.

3+, 50 min

 

 


 

Cea mai importantă parte a acestei secțiuni a Stagiunii de vară o reprezintă Festivalul de Vară “Teatru, stradă și copil”, care se va desfășura în perioada 11 – 16 septembrie în mai multe locații din capitală: Teatrul Itinerant Țăndărică (Parcul Lumea Copiilor), sediul din Lahovari (Sala Lahovari, Teatrul din Nori și Anima Studio) și Grand Cinema and More – Mall Băneasa.
Fiind un centru de interconectare internațională în domeniul teatrului de animație, festivalul va reuni la București 11 dintre cele mai importante state membre ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrelor pentru Copii și Tineret), care își vor prezenta activitatea în cadrul unor sesiuni de lucru pe toată durata festivalului.

Personalități marcante, de talie mondială, din domeniul teatrului vizual vor dezvălui stategii și modalități de lucru în tendințele contemporane din teatrul de animație. De asemenea, Țăndărică va susține o microstagiune menită să prezinte activitatea teatrului, prin prisma accentului pe un teatru de animație actual, care se adresează atât copiilor, cât și adulților. Invitații străini vor afla povestea fascinantă a celor 70 de ani de existență a Teatrului Țăndărică și prin marionetele prezente la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, în cadrul expoziției “Călătoria lui Țăndărică”.
Mărturii ale tendințelor inovatoare estetice, de construcție și de compoziție din cei 70 de ani de activitate a Teatrului Țăndărică, cele 70 de exponate pot fi văzute de publicul larg până în 20 septembrie.

Stagiunea 2015 – 2016 va include premiere (printre care spectacolele “Cine ești tu?”, “Micul Prinț”, “Eu, Oblio” și “Omul de zăpadă care dorea să întâlnească soarele”), evenimente dedicate publicului iubitor de teatru dar și specialiștilor din domeniu, precum și participări la importante festivaluri naționale și internaționale (Festivalul de Teatru de la Alba Iulia, Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși PUCK din Cluj Napoca, FNT, Fest (in) pe Bulevard, Festivalul TOPIC de la Tolosa – Spania, expoziția „Călătoria lui Țăndărică” la Čakovec) .

Vă așteptăm cu drag!

 

Detalii Eveniment

Perioada:
01-10 Septembrie 2015

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL