Top 2019! Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting din România în 2019

Începem anul 2020 cu obișnuita noastră selecție de articole de top oferite de blogurile de parenting din România. Lista este realizată în funcție de numărul de accesări ale articolelor, like-uri şi share-uri pe Facebook.

Au acceptat invitația noastră: Dan Cruceru (taticool.ro), Miruna Ioani (siblondelegandesc.ro), Ana Nicolescu (mamicaurbana.ro), Cristina Oțel (cristinaotel.ro), Ioana Chicet-Macoveiciuc (prinţesaurbană.ro), Otilia Mantelers (otiliamantelers.ro), Raluca (povestedemamica.ro), Alex Zamfir (celmaibuntata.ro), Andreea-Mihaela Retea (andressa.ro), Diana Vijulie (gangblog.ro), Laura Gherghe (mamide2.Com), Ioana Marinescu (pisicapesarma.ro), Anca Bold Gheorghe (blogintandem.ro), Cristina Ologeanu (blogulmamei.ro), Andreea Iatagan (educaţiecudragoste.ro), Oana Constantinescu (mamicaactiva.Com), Florina Badea (florinabadea.ro), Lucia Radu (mamicaautentica.ro), Anamaria Ivan (zanascutecel.ro), Daniel Osmanovici (danielosmanovici.ro), Ruxandra Luca (ruxandraluca.ro), Ana Maria Mitruș (meseriadeparinte.ro), Dina Bento (mamipetocuri.ro), Miruna Tîrcă (kindertrips.ro), Anca (ancasdiary.com), Laura Frunză (laurafrunza.com), Alexandra Lopotaru (bebelonia.ro), Karina Simion (miculmarc.ro).

Vezi lista celor mai apreciate articole din 2019 pe fiecare blog de parenting important din România.

Am întocmit lista tinând cont de articolul indicat de fiecare blogger important de parenting din România ca având cele mai multe accesări şi împărtăşiri pe Facebook în 2019.

Lăsăm lista deschisă pentru orice blog de parenting important care îşi doreşte să împărtăşească cu prietenii noștri textele cele mai apreciate în anul 2019.

Vă dorim tuturor un an 2020 spectaculos! 

STATUIE LE-AȘ FACE PĂRINȚILOR SINGURI!

de DAN CRUCERU @ TATICOOL.RO

3 ore am stat cu cei doi copii și am simțit că o iau razna. 3 ore. Singur, doar eu cu ei.
Sophia – 7 ani și jumătate. Teme la mate, clasa întâia.
Dan Christian – o lună și jumătate. Nevoi basic. Caca, lapte, somn.
Soția – trimisă să se recreeze. Musai. Dată afară cu japca din casă, ca să-și aducă aminte că este femeie și nu doar stație mobilă de lapte. S-a dus la umpărături, până la urmă, dar… măcar a fost alegerea ei. Mă felicit, totuși, că am insistat să plece din casă.
Eu- teoretic Taticool – părinte implicat 100%, trecut prin multe experiențe cu Sophia, cunoscător al tuturor aspectelor legate de părințeală, tată cu expertiză.
Pe naiba! Praf am fost și, când a ajuns soția acasă, aveam moațele pe bigudiuri, cu nervii întinși la maximum, pe marginea unei crize.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi: Cele Mai Interesante Evenimente pentru Copii și Părinți în Weekendul Acesta

LĂSAȚI COPIII LA BUNICI, CHIAR DACĂ LE DAU PRĂJITURĂ CU ZAHĂR DIN CÂND ÎN CÂND

de MIRUNA IOANI @ SIBLONDELEGANDESC.RO

Miruna Ioani Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

Bunicii sunt o comoară. Bunicii sunt ancore de copilărie. Bunicii aproape sunt un drept pe care îl au copiii, cât îi ține încă Dumnezeu în viață. Bunicii sunt acești părinți cu mintea mai înțeleaptă, cu răbdarea mai antrenată, cu prioritățile mai așezate. Bunicii sunt tot niște părinți, doar că la a doua șansă.

Nu toți vor să ia șansa asta în brațe. Știu. Unii au viețile lor, departe. Alții sunt la două străzi distanță și te vizitează la sărbători, cât să se asigure că nu treci tu pe la ei să faci ”casa întoarsă”. Unii își lasă nepoții să scrie pe pereți, alții nu îi invită nici măcar la masă. Unii bunici spun că le e greu, poate chiar le este. Alții spun că sunt ocupați, poate chiar sunt CEO în vreo corporație. Alții au de semănat, de cules, de arat, astea sunt prioritățile lor în viață. E dureros pentru părinții acestor copii, știu. Nu e dureros pentru că ar vrea și ei să aibă liberă vreo dimineață, deși uneori ai nevoie de așa ceva ca de apă, ci e mai degrabă dureros pentru că știu tot binele de care copiii lor nu vor avea parte.

CITEŞTE ARTICOLUL

AUDIO: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

TEME, ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE, ECRANE, JOACĂ LIBERĂ. CUM ÎMPĂRȚIM TIMPUL LIBER AL COPILULUI ÎNTR-O ZI LUCRĂTOARE? RĂSPUNDE URANIA CREMENE, AUTOAREA PROGRAMULUI ALL ABOUT PARENTING

de ANA NICOLESCU @ MAMICAURBANA.RO

Ana NIcolescu Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

CUM ÎI AJUTĂM PE COPII SĂ PUNĂ ÎN PRACTICĂ ACASĂ, INFORMAȚIILE AFLATE LA ȘCOALĂ? CUM CONTINUĂM MUNCA PROFESORILOR?
Urania Cremene: Cred că este important să fim mereu la curent, cu ceea ce învață copiii la școală și să ne gândim la modalități prin care teoria să devină practică.
Uite un exemplu: pentru a pune în practică ceea ce învață la limba germană, putem ruga copilul să ne traducă un email primit de la un coleg din Germania, sau atunci când călătorim, să își comande mâncarea în acea limba.
Pentru matematică, să ne ajute să facem bugetul pentru vacanță și să calculeze banii de care vom avea nevoie pe zi, atât pentru cazare și mâncare, cât și pentru benzină, sau alte distracții.

CITEŞTE ARTICOLUL

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting în:

2015    2016   2017   2018

BILEȚELE CU MESAJE SURPRIZĂ PENTRU COPII

de CRISTINA OȚEL @ CRISTINAOTEL.RO

Cristina Otel Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

– Mami, îți dau un pupic să îl iei cu tine la birou. Când o să îți fie dor de mine îl scoți din buzunar și ți-l pui pe obraz, bine?
– Ce idee minunată!
Când era mic, Alex și cu mine aveam un ritual înainte de despărțire. Ne dădeam pupici la pachet. Sau îmbrățișări. Sau câte-un zâmbet. Abia după schimbul ăsta puteam pleca fiecare în treaba lui: el la grădiniță, eu la serviciu.
Apoi el a crescut, a plecat la școală, dimineața nu ne întâlneam pentru că eu mă trezeam mai târziu după nopțile cu o Sara agitată și am uitat de obiceiul ăsta care ne făcea bine. Până zilele trecute.
– Nu mi-ai mai făcut o surpriză de nu mai știu când. Îmi faci una pentru mâine?
Dintre cele 5 limbaje de iubire ale copiilor preferatul lui Alex este cel al darurilor. Îi plac și cuvintele de apreciere, cere și timp de calitate, atingeri (mai ales hârjoneală) și nici favorurile nu îl lasă indiferent deloc, dar când știe că o surpriză e gândită numai pentru el îi sclipesc ochii.


CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi: 99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior

ASISTENT MEDICAL SMURD:
DRAGI PĂRINȚI, VĂ ROG, VĂ IMPLOR, CITIȚI ASTA!

de IOANA CHICET-MACOVEICIUC @ PRINŢESAURBANĂ.RO

IOANA CHICET-MACOVEICIUC Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

ACEST TEXT APARȚINE UNEI CITITOARE CARE ȘI-A DORIT PUBLICAREA LUI AICI, PENTRU VOI

Unul dintre cele mai emoționante momente din viața oricărui parinte e momentul în care aude primele bătăi ale inimii copilului său. E un moment în care o furtună de emoții îți străbate fiecare fărâmă a ființei, răvășindu-te într-un fel unic. Acel moment nu îl uiți niciodată și acel om care devii în acel moment nu ai mai fost vreodată…

Mă numesc Ana și simt exact ce am descris mai sus, doar că la celalalt capăt al vieții copiilor dumneavoastră și într-un mod pentru care acum fac terapie… Sunt asistent medical la SMURD din 2009. De-a lungul anilor am văzut multe, am simțit multe, am învătat multe. Sunt lucruri cu care m-am obișnuit, lucruri care au devenit o rutină pe care o respect riguros, dar mai sunt și imagini cu care nu am să pot face pace vreodată.
Era o zi rece de toamnă, iar eu mă gândeam că poate pentru că e duminică, garda mea va fi liniștită… De câte ori nu calculăm superficial șansele de dinainte și ne gândim: “N-are ce să se întâmple rău”? Ei, bine, același gând probabil că l-au avut si părinții Ei, cea despre care știu atât de puține, dar cu toate astea nu o voi uita niciodată!

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi și: 9 Jocuri pentru Copii de Peste 5 ani. Idei de Activităţi Distractive în Casă

CAUTĂ-ȚI COPILUL ATUNCI CÂND NU ÎL MAI GĂSEȘTI!

de OTILIA MANTELERS @ OTILIAMANTELERS.RO

Otilia Mantelers Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

De ce tot vorbim de relația parentală, de conexiunea cu băiatul sau fata noastră? De ce tot învățăm să ne jucăm, să petrecem timp cu ei, să îi ascultăm? Răspunsul e simplu. Niciodată nu a fost mai greu să fii părinte, din cauza ruperii noastre de instinct. Societatea a evoluat într-un fel care nu ține cont de faptul că relația părinte-copil este crucială pentru evoluția ei adevărată, cu bine și pace. Societatea ne desparte de copii, punându-i pe ei la creșă, grădiniță de la cele mai fragede vârste, iar pe noi, părinții lor, în job-uri de la 8-18 seara. Niciodată societatea nu a fost mai opresivă cu părinții ca acum. De aceea a apărut această sete de a înțelege despre copii și conectare, fiindcă în puținele ore pe care le petrecem seara împreună, de cele mai multe ori ne simțim copleșiți și obosiți. De aici atâta teamă de separare, de aici atâta gol interior și la părinți, și la copii, pe care fiecare încearcă să și-l umple așa cum poate.

Conexiunea cu copilul este pe cât de simplu de înțeles, pe atât de complexă și de complicat de pus în practică. Ce înseamnă în termeni simpli, să fii conectat cu copilul tău? Și cum poți face acest lucru în câteva ore pe zi și în weekend, tu, părintele, de multe ori cu golul tău interior după tine? În cei mai simpli termeni, înseamnă să îi arăți că îl iubești. Și asta arată așa:

Să te bucuri de el și de prezența lui – să îi arăți această bucurie!
Să lași la o parte – pentru un timp limitat – orice grijă ai avea legată de copil, de situația lui la școală/grădiniță, orice grijă legată de mâncat prea puțin/prea mult, de somn, de orice.
Să îl privești cu zâmbet în ochi
Să vă învoiți sau să chiuliți cu copilul de la școală o dată pe lună, o zi în care faceți cele mai frumoase lucruri pe care și le dorește el și nu sar din bugetul vostru
Să petreci timp special cu copilul tău – 30-90 min pe săptămână, împărțite sau toate o dată
Să încerci să te conectezi cu copilul și când stai la rând la supermarket sau la poștă, și când mergi cu el la toaletă
Să îi arăți copilului că se poate baza pe NU-urile tale necesare

CITEŞTE ARTICOLUL

CATE PUTIN DESPRE NASTERE, SARCINA SI VIATA IN 4…

de RALUCA @ POVESTEDEMAMICA.RO

Raluca Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

E aproape miezul nopții, ar trebui sa dorm, dar cine poate? Stau și ma uit la ei, ma minunez și-i mulțumesc vieții pentru cât de bogata sunt! De o săptămâna sunt mama de doi! Sunt mama de fata drăgălașă, finuța și extrem de iubitoare și mama de băiețel pufos și delicios! Inca nu-mi vine sa cred… de fapt parca trăiesc intr-o poveste, un vis pe care l-am avut de multe ori, iar acum pare ireal… ireal de frumos.

A fost o sarcina destul de solicitanta, grețuri severe pana in săptămâna 24, sonda cook montata in săptămâna 29, din cauza unei hidronefroze grad 2 spre 3, la rinichiul drept. Bebe se simțea mai bine pe partea aceea și uite asa, rinichiul lui mami, nu prea mai putea sa funcționeze cum trebuie. Cu toate acestea, mi-am dorit sa ma bucur cât pot de mult, de fiecare zi de sarcina, pentru ca, probabil va fi ultima oară când voi mai simți miracolul acesta. Sa ma bucur de sarcina și sa ma pregătesc de nașterea naturală la care visam încă de când eram însărcinată cu Anais și din motive pe care nu are rost sa le enumăr acum, am ajuns la cezariana.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi și: 90+ Animații Geniale cu Simon’s Cat

CUM ARATĂ PRELUDIUL CÂND AI COPII

de ALEX ZAMFIR @ CELMAIBUNTATA.RO

Alex Zamfir Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

Este după amiază. El și ea stau în bucătăria deschisă. Copilul este tolănit prin canapeaua din sufragerie, uitându-se la niște desene. El își pune în mișcare “arsenalul”:
El: Ce bine arăți, iubire!
Ea: Ce vrei, de fapt?
El: Sex!
Ea: Când?
El: Diseară!
Ea: Nu știu dacă facem diseară…
Copilul: Ce nu facem diseară??
El: Hai, iubire, că mi-e dor să te dezmierd și să te săr…
Copilul: Deci nu mai facem brioșe diseară?

CITEŞTE ARTICOLUL

VIDEO. Muntele SGaanei. Scurtmetraj de Animație Haida

12 ANI DE LA MĂRUȚĂ, 3 ANI DE CÂND AM PLECAT EU. PRIETENII MEI!

de ANDREEA-MIHAELA RETEA @ ANDRESSA.RO

Andressa Articole pe Blogurile de Parenting din Romania 2019 GOKID

Nu este zi în care să nu mă gândesc și să nu îmi fie dor de colegii mei. Foștii colegi, de fapt, dar prieteni pentru totdeauna. Ne-am format ca echipă când eram mulți dintre noi la început, ne-am mai maturizat sau ne-am călit între timp, am devenit părinți, am trecut prin multe greutăți și multe momente fericite împreună. Adunate, sunt mult mai multe ore pe care le-am petrecut cu ei decât cu familia mea. Așa e la toată lumea când stai 8 ore sau și mai mult mai muncă.
Prima mea slujbă full-time a fost aceasta, la ProTV, am început în 2007 și am plecat în 2016. După 3 ani, îmi dau seama și mai mult câte am învățat în acei 9 ani. Am fost angajată ca scenaristă după ce Alina, căreia îi zic și acum cu drag Șefa (că așa o striga fii-mea), m-a sunat să vin să vorbim despre o nouă emisiune care nu avea încă nume, format, prezentator, ci doar un slot orar: înainte de știri. De acolo, ne-am gândit ce și cum să facem. Voiam un late-night show, dar să fie mai devreme. Să fie mișto, dar pentru toată lumea. Să vină la noi și atleți, și politicieni, și artiști. Cei mai cei.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: Unde Ieşim cu Copilul la Patinoar

PAGINA URMĂTOARE

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS

ADAUGĂ COMENTARIU