Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor | Expoziție Temporară la Muzeul Antipa

21-28 November 2018
București

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la expoziția temporară „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”. Expoziția care se integrează în complexul evenimentelor culturale menite a marca Centenarul României, prezintă publicului larg unele dintre cele mai importante contribuții aduse de oameni de știință români la dezvoltarea științelor zoologice.

„Un veac de zoologie în România” ne dezvăluie amintiri despre personalități marcante ale zoologiei românești din ultima sută de ani, care au influențat viitorul acestei științe: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum și Petre Mihai Bănărescu.

Structurată în cinci secțiuni, expoziția elogiază realizările științifice ale celor cinci savanți prin expunerea de imagini inedite din viața acestora, de informații importante din biografia lor, de documente, cărți sau alte lucrări importante publicate de către aceștia, precum și a unor obiecte care au aparținut celor cinci personalități.

Vernisajul a avut loc miercuri21 noiembrie 2018, ora 18.30 în holul central de la etajul muzeului și s-a bucurat de prezența specialiștilor participanți la Congresul Internațional de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa” CZGA 2018, organizat de către muzeu în această perioadă.

Expoziția este integrată în circuitul de vizitare al muzeului până pe data de 31 martie 2019.

Detalii Eveniment

Perioada:
21-28 November 2018

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL