Veranda Mall aduce o expoziție de fluturi vii așa cum vezi doar în muzeele tematice din UK, Franța și State. O experiență interactivă într-o seră tropicală, de neratat această primăvară

18-21 Mai 2023
București

Peste 150 de specii de fluturi tropicali vor zbura într-o seră de tip terariu, oferind vizitatorilor o experiență de neuitat între 18 și 21 mai, la Veranda Mall (la nivel 1). Expoziția poate fi vizitată între orele 12:00 și 20:00, iar accesul este gratuit.

Expoziția de fluturi vii este găzduită de Veranda Mall, de joi 18 mai până duminică 21 mai, iar accesul în seră este gratuit pentru toți pasionații de entomologie și insecte sau pentru micii curioși, care trebuie să fie însoțiți de un adult. Vizitatorii sunt încurajați să pășească atenți în seră și să se bucure de spectacolul de culori al aripilor celor peste 150 de specii tropicale de fluturi originari din America de Sud și din Asia.

Sera de tip terariu în care vizitatorii vor putea observa micile înaripate și chiar să le țină în mâna la îndrumarea personalului, va fi instalată la Nivel 1 în zona magazinelor Meli Melo și Noriel.

Deoarece va fi o experiență interactivă complet nouă, organizatorii au creat o serie de reguli ajutătoare pentru a intra în seră, ce se regăsesc pe site-ul Veranda Mall. Vizitatorii sunt rugați să nu țină fluturii în mână dacă au urme de dezinfectant sau cremă, pentru a nu-i pune în pericol.

Vrem să oferim bucureștenilor o experiență unică, de marcat măcar o dată în viață, în care să se conecteze cu frumoasa și fascinanta lume a fluturilor exotici. Credem în puterea evenimentelor noastre de a uni comunitatea și de a oferi experiențe pe care nu le vom uita niciodată. Faptul că aducem magia naturii în mijlocul orașului și creăm momente de bucurie și descoperire pentru toți cei care ne trec pragul, este exact ce vrem să facem pentru fiecare persoană care vine la Veranda Mall.”, a declarat Andreea Mustață, Marketing Specialist Veranda Mall.

Această expoziție este de neratat pentru o experiență nemaiîntâlnită împreună cu toată familia. Intrarea în seră pentru copiii cu vârsta de sub 7 ani se face obligatoriu cu un însoțitor, iar accesul copiilor de sub 2 ani se va face doar în brațele părinților.

În cadrul evenimentului vizitatorii au oportunitatea de a învăța mai multe despre fluturi și de a-i observa în apropiere, într-un mediu care imită habitatul lor natural. Vizitatorii vor putea chiar să țină fluturii în mâini, sub îndrumarea personalului, și să se bucure de spectacolul de culori al aripilor acestor creaturi fascinante.

Sera de fluturi este accesibilă inclusiv pentru vizitatorii cu nevoi speciale. Accesul publicului va fi permis între orele 12:00 și 20:00, cu pauze periodice pentru verificarea temperaturii și umidității din terariu.

Expoziția noastră de fluturi vii nu este doar un spectacol vizual impresionant, ci și o oază de liniște și armonie în mijlocul agitației urbane specifice unui Obor in continua mișcare. Acesta oferă o experiență terapeutică unică, prin care vizitatorii pot simți efectele relaxante ale interacțiunii cu fluturii, lăsându-se învăluiți de farmecul și grația acestor creaturi minunate. Cu toții avem nevoie de evenimente care să contribuie la reducerea stresului urban.”, a spus Maria Crăciun, Center Manager Veranda Mall.

Expoziția va aduce din farmecul celor mai cunoscute expoziții de fluturi, precum Butterfly Conservatory (Niagara Falls, Canada), Sensational Butterflies, (Natural History Museum, Londra, Marea Britanie), Magic Wings Butterfly House (SUA) sau Jardin des Papillons, Hunawihr, Franța, iar vizitatorii vor învăța despre ciclul de viață al fluturilor, despre rolul lor în ecosistem și despre importanța conservării acestor specii.

Fluturii joacă un rol important în ecosistem – de la polenizare, ei contribuie la diversitatea genetică a plantelor și la producția de fructe, până la susținerea lanțului trofic, ca sursă de hrană pentru o varietate de animale. Aceștia sunt indicatori ai calității mediului, deoarece sunt sensibili la modificările habitatului și la poluare, lucruri care îi preocupa din ce în ce mai mult pe bucureșteni. Prezența sau absența fluturilor poate oferi informații despre sănătatea ecosistemelor”, continuă Andreea Mustață, Marketing Specialist Veranda Mall.

Participanții sunt încurajați să interacționeze cu micile creaturi și să facă multe fotografii pentru a imortaliza această experiență unică. Cele mai impresionante poze vor fi repostate pe conturile de social media ale Veranda Mall, cât și pe noua comunitate Obor 24/7, un grup pe Facebook dedicat oborenilor, în care mallul pregătește activități care să reunească membrii comunității locale.

Prin această activitate, Veranda Mall își continuă angajamentul de a aduce activități de divertisment și educație locuitorilor din Obor și nu numai.

Dacă ești pasionat de fluturi sau doar curios să vezi aceste creaturi exotice, notează-ți în calendar datele de 18 și 21 mai și vizitează expoziția de fluturi vii de la Veranda Mall, care îi va încânta cu siguranță pe cei mici și pe cei mari deopotrivă!


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
18-21 Mai 2023

Ora incepere:
12:00

Ora terminare:
20:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Veranda Mall

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Ziduri Moși, 23

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL