Vino sa vezi cum joaca natura snake. Expozitie la Muzeul Antipa

01-02 Februarie 2020
București

„Vino să vezi cum joacă natura snake”, noua expoziție temporară de reptile vii, deschisă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în perioada 21 decembrie 2019 –  30 aprilie 2020, încearcă să răspundă la întrebarea pe care probabil mulți dintre noi ne-am adresat-o: cum ar arăta o lume fără șerpi?

Ca orice alte organisme vii de pe planetă, șerpii au un rol important în mediul natural, consumând o varietate de animale, cu predilecție rozătoare. Dacă natura ar înceta să „joace snake”, probabil că lumea ar fi „dominată” de rozătoare iar echilibrul fragil al naturii ar fi distrus.

Îmbinând informația științifică și dorința de a explora cu jocul, expoziția pune la dispoziția vizitatorilor o zonă interactivă, în care cei curioși pot, printr-un exercițiu de imaginație, să „vadă” prin ochii șarpelui sau să „simtă” așa cum simte el. Copiii vor avea ocazia să învețe o lecție de biologie aplicată: șerpii din atlasele zoologice sunt aici vii, pot fi observați în mediul lor natural iar astfel curiozitățile și informațiile despre fiecare specie în parte pot fi mai ușor asimilate.

Taipanul australian, vipera uriașă africană, anaconda sau cobra egipteană sunt doar câțiva dintre oaspeții de seamă ai expoziției, găzduiți în condiții de siguranță la muzeu. Expoziția le oferă vizitatorilor o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase viețuitoare și le pune la dispoziție informații despre obiceiurile lor, despre cum se adaptează ele la mediul înconjurător și rolul pe care îl joacă în ecosistem. Astfel, cei care ne vor păși pragul vor afla că veninul reprezintă doar un instrument de supraviețuire și că multe reptile se folosesc de diverse substanțe chimice ca mijloc de comunicare sau chiar de camuflaj. O altă informație menită să atenueze teama de șerpi este aceea că, din totalul speciilor de șerpi, doar 250-300 de specii au mușcătura realmente mortală pentru om.

În speranța că v-am stârnit interesul, vă invităm să vizitați expoziția noastră de reptile vii, să admirați diversitatea acestor animale uimitoare și să vă întâlniți cu unele dintre cele mai fascinante specii de șerpi de pe glob.

Expoziția poate fi vizitată de marți până vineri între orele 10:00 – 18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:00) iar sâmbătă și duminică între 10:00 – 19:00 (ultimul vizitator intră la ora 18:00).

Prețurile biletelor sunt: 10 lei pentru copil/student/pensionar și 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
01-02 Februarie 2020

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
19:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL