Zile Libere 2025. Lista completă de sărbători legale + Calendar

Anul 2025 vine cu o serie de zile libere și sărbători legale care ne invită să celebrăm momente istorice, religioase și culturale importante pentru România. Aceste zile libere nu sunt doar o pauză binevenită în rutina zilnică, ci și o oportunitate de a ne conecta cu tradițiile și de a ne reîncărca bateriile în familie sau alături de prieteni.

Prima sărbătoare a anului este Anul Nou, care marchează începutul unei noi etape în viețile noastre și ne oferă ocazia de a reflecta asupra realizărilor trecute și de a ne propune obiective pentru viitor. Această zi este urmată de Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul, sărbători religioase importante pentru creștinii ortodocși, care aduc cu ele tradiții și obiceiuri specifice.

Luna aprilie ne aduce Vinerea Mare și sărbătoarea Învierii Domnului, Paștele. Aceste sărbători sunt momente de adâncă spiritualitate și întrunire familială, în care tradițiile culinare și religioase sunt la fel de importante precum momentele de reculegere și rugăciune.

În luna mai, Ziua Muncii ne oferă prilejul de a celebra munca, urmată în iunie de Ziua Copilului, un moment de bucurie și recunoaștere a drepturilor și nevoilor copiilor din întreaga lume. Urmează apoi Rusaliile, sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt asupra apostolilor, și Adormirea Maicii Domnului, momente importante din calendarul creștin ortodox, însoțite de tradiții și ceremonii specifice.

Ultima parte a anului este marcată de sărbători precum Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, care ne reamintesc de istoria și identitatea noastră națională, și de Crăciun, momentul nașterii lui Iisus Hristos, înconjurat de tradiții și obiceiuri specifice familiei românești.

Zile libere in 2025

Data Ziua Sărbătoarea
1 ianuarie Miercuri Anul Nou
2 ianuarie Joi Anul Nou
6 ianuarie Luni Boboteaza
7 ianuarie Marți Sfântul Ioan Botezătorul
24 ianuarie Vineri Ziua Unirii Principatelor
18 aprilie Vineri Vinerea Mare
20 aprilie Duminică Paștele
21 aprilie Luni Paștele
1 mai Joi Ziua Muncii
1 iunie Duminică Ziua Copilului
8 iunie Duminică Rusalii
9 iunie Luni Rusalii
15 august Vineri Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie Duminică Sfântul Andrei
1 decembrie Luni Ziua Națională a României
25-26 decembrie Joi – Vineri Crăciunul

 

Aceste sărbători legale din 2025 reprezintă nu doar oportunități de relaxare și distracție, ci și momente de reflecție și conexiune cu valorile și tradițiile noastre.

De la momente religioase și istorice la sărbători culturale și sociale, fiecare zi liberă din 2025 an ne oferă prilejul de a ne bucura de timpul petrecut alături de cei dragi și de a ne reconecta cu ceea ce este cu adevărat important în viață.

Descarca Calendar Zile Libere Romania 2025Descarca Calendar Zile Libere Romania 2025


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU