Ziua Portilor Deschise la Metrorex | 18 noiembrie 2022

Vineri 18 Noiembrie 2022
București

Metrorex organizeaza in 18 noiembrie 2022 Ziua Portilor Deschise, eveniment care marcheaza 43 de ani de la infiintarea metroului bucurestean.

In intervalul orar 10:00-14:00, in statia de metrou Piata Unirii 1, calatorii sunt asteptati sa descopere cum functioneaza “inima metroului”, Dispeceratul Central*.

Persoanele care doresc sa participe la “Ziua Portilor Deschise” vor beneficia de un tur ghidat in locul de unde se coordoneaza atat circulatia trenurilor de metrou, cat si activitatile adiacente, inclusiv lucrarile din timpul noptii.

Dispeceratul Central al Metrorex functioneaza in permanenta de 43 de ani, avand o importanta deosebita in siguranta circulatiei metroului bucurestean.

Persoanele cu varsta de peste 14 ani vor putea intra in Dispecerat in baza cartii de identitate. Din motive de securitate, accesul in dispecerat se va face in grupuri de maxim 10-15 de persoane, fara a fi permisa intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genti) si obiecte interzise. Copiii vor veni insotiti de adulti.

Despre metrou:

In luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra in circulatie pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 statii (Semanatoarea, Grozavesti, Eroilor, Izvor, Piata Unirii, Timpuri Noi) si un depou.
Astazi, lungimea retelei de metrou a municipiului Bucuresti se intinde pe 78 km cale dubla, distribuiti pe 5 magistrale, 63 de statii cu 190 de cai de acces si 6 depouri.
Metroul transporta sute de mii de calatori, zilnic, fiind o solutie de transport rapida, ecologica si sigura.
Pentru increderea pe care o au in serviciile metroului bucurestean, Metrorex multumeste calatorilor sai si le ureaza la cat mai multe calatorii impreuna!

* Intrarea se face pe calea de acces din Piata Constututiei a statiei Unirii 1 (covrigaria Luca). Dispeceratul Central se afla la nivel vestibul, langa Casieria Speciala Elevi-Studenti.

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 18 Noiembrie 2022

Program:
10:00 - 14:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL