De Crăciun copiii sunt în vacanță iar părinții au mai multe zile libere, de aceea cu toții ne bucurăm să petrecem mai mult timp în familie. Dacă nu sunteți inspirați în alegerea unei activități sau căutați ca aceasta să fie inedită, vă invităm să consultați lista de mai jos, cu activități în familie ideale pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
Alegeți împreună cea mai potrivită activitate atât în funcție de dispoziția copilului cât și de nevoia voastră de a petrece timp de calitate împreună, în care să aveți parte de conectare, bună dispoziție sau chiar de învățare.
–
15 Activităţi în Familie de Crăciun
–
1. ORGANIZĂM UN ATELIER DE DECORAȚIUNI DE CRĂCIUN. Ne pregătim cu cele necesare și lăsăm liber imaginației pentru a creea decorațiuni noi pentru bradul de anul acesta: ghirlande sau globulețe din hârtie, fulgi de nea sau steluțe.
2. JUCĂM JOCUL CUNOAȘTERII. Vrei să vezi cât de bine te cunoaște copilul tău? Sau cât de bine îl cunoști tu pe el? Jocul cunoașterii este simplu, antrenează atenția și empatia dar ne și apropie în familie de sărbători, când avem mai mult timp pentru discuții și jocuri.
3. JUCĂM UN BOARD GAME. Dacă pentru copiii mai măricei poți alege dintre jocurile clasice precum Catan, Monopoly sau Remi, iată câteva sugestii pentru cei mai mici jucători:
– Superhero Lotto – joc de asociere si memorie 3-7 ani
– Bed Bugs – joc interactiv pentru copii de 4-8 ani
– World Memo – joc de memorie de 4-8 ani care vor sa descopere obiceiurile si caracteristicile unice ale diferitelor popoare
– Joc Patru – joc simplu si captivant de atenție și strategie pentru copii de minim 6 ani
4. GĂTIM ÎMPREUNĂ O REȚETĂ DULCE DE CRĂCIUN. Lista de opțiuni este lungă însă ne putem limita la cele tradiționale: turtă dulce, brioșe, biscuiți sau chiar cozonac!
5. JUCĂM CĂRȚI. Jocurile de cărţi îi ajută pe copii să îşi dezvolte atât aptitudinile cognitive cum sunt atenţia, concentrarea sau memoria, cât şi pe cele sociale, de rezolvare a problemelor în timp limitat şi chiar motorii.Dacă îţi doreşti să îţi înveţi copilul să joace cele mai cunoscute şi îndrăgite jocuri de cărţi sau vrei să jucaţi împreună în familie un joc de cărţi, te invităm să alegi unul din lista de mai aici.
6. CONSTRUIM CU PIESE LEGO. Ne putem imagina un scenariu de Crăciun pentru care să construim un platou din piese lego. Spre exemplu putem construi o căsuță a cărei gazdă să primească colindători.
7. VIZIONĂM UN FILM DE CRĂCIUN. Un film văzut în familie le dă ocazia celor mici să descopere genuri noi de filme. Fie că alegeți un film pentru copii sau unul de familie, poate chiar o comedie clasică veche, sărbătorile sunt o ocazie minunată de a vedea filme împreună.
8. FACEM YOGA ÎN FAMILIE. Dacă un îndrumarea unui video online nu este suficientă pentru a stimula și copilul să participe la activitate, îți recomandăm Yoga Distractivă, un joc de familie +6 ani, care îmbină cunoștințele despre mediul înconjurător, alimentație și corpul uman cu posturi yoga.
9. ȘEDINȚĂ FOTO DE CRĂCIUN. Ne imaginăm că suntem la fotograf, ne gătim și facem o ședință foto în familie de Crăciun, cu cele mai reușite selfie-uri de familie pe care le-am făcut vreodată! Dacă însă preferi o ședință profesionistă de sărbători îți recomandăm Agenția de Casting, care de 10 ani îl aduce pe Moșul cel autentic cu barbă naturală în casele noastre și în mod firesc oferă și ședințe foto cu Moș Crăciun!
10. ASCULTĂM TEATRU RADIOFONIC DE CRĂCIUN. În aşteptarea sosirii lui Moş Crăciun putem asculta împreună cele mai încântătoare poveşti radiofonice de Crăciun, în interpretarea unor actori profesionişti. Intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă cu aceste poveşti audio ce lasă imaginaţia copiilor să zburde. Sau alegem o altă piesă din această listă generoasă de 300 de povești frumoase sub forma teatrului radiofonic.
11. SORTĂM JUCĂRII ȘI PREGĂTIM PACHETE PENTRU COPII NEVOIAȘI. În perioada sărbătorilor a devenit o tradiție să strângem jucării pentru copii instituționalizați sau pachete cu alimente pentru copii sau adulți nevoiași. Dacă alimentele sunt perisabile le putem duce și la o lună sau două după trecerea sărbătorilor, când cei în nevoie primesc mai puține pachete.
12. ASCULTĂM ȘI CÂNTĂM ÎMPREUNĂ COLINDE. Aducem în casă atmosfera plăcută de sărbători cu aceste 15 colinde frumoase pentru copii de sărbători, interpretate de vocile cristaline ale copiilor.
13. FACEM FELICITĂRI PENTRU BUNICI SAU RUDE. Crăciunul este o ocazie minunată ca cei mici să le ofere celor dragi felicitări făcute cu propriile mânuțe. Dacă aceștia sunt la distanță putem face un drum până la poștă sau putem chema un curier pentru a ne asigura că neprețuita creație ajunge la destinație.
14. PREGĂTIM O CUTIE DE DONAȚII. Sărbătorile sunt o ocazie bună de a pregăti împreună cu cei mici jucării și hăinuțe de donat pentru copii sau chiar alimente sau alte obiecte necesare celor nevoiași. Întrucât în această perioadă foarte multe familii se gândesc să facă astfel de donații, ne putem pune problema de a păstra cutia pentru lunile următoare.
15. FACEM UN TUR VIRTUAL LA MUZEU. Ne bucurăm în familie de artă şi arhitectură și facem câteva tururi virtuale la muzee prestigioase din întreaga lume, pentru a admira moştenirile prezervate ale istoriei şi artei universale, din confortului canapelei de acasă.